Πρωταθλήτρια Α’ ομίλου είναι η Βέροια. Στην προτελευταία στροφή της κανονικής διάρκειας, επικράτησε την Τετάρτη 27/4/2022 με 1-3 του Θεσπρωτού και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο. 

Η Βέροια θα αντιμετωπίσει σε διπλό αγώνα μπαράζ τον Λεβαδειακό τον Μάιο. Αγωνιστικά, η Βέροια με πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε με 0-3 και “καθάρισε” το ματς νωρίς.

Στο πρώτο μέρος η Βέροια ήταν καταιγιστική. Κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, σημείωσε τρία γκολ, είχε ένα δοκάρι και πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ και δεν κινδύνευσε σε καμιά φάση από τον αντίπαλο.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με στόχο το γρήγορο γκολ. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Γιακουμάκης μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε μόνος το σουτ αλλά ο Κίναλης απόκρουσε με το πόδι. Στο 6’ ο Οικονόμου έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 9’ μετά από κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Κουατέγκ μέσα στην περιοχή αλλά στο σουτ που επιχείρησε, η μπάλα χτύπησε πάνω σε σώματα γηπεδούχων.

Το σκορ άνοιξε στο 10’. Ο Πασάς πετάχτηκε στην αντεπίθεση, απέφυγε και τον Βασιλάκη και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-1. Η Βέροια συνέχισε να ψάχνει κι άλλο γκολ και στο 19’ ο Γιακουμάκης έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Κίναλης απόκρουσε και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το 0-2 σημειώθηκε στο 21’. Μετά από κόρνερ και απόκρουση των αμυντικών του Θεσπρωτού, η μπάλα στρώθηκε στον Κουατέγκ έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Στο 29’ ο Γιακουμάκης έβγαλε μόνο τον Πασά αλλά το σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός της Βέροιας κατέληξε πάνω στον Κίναλη. Στο 33’ ο Κάτσε έκανε την σέντρα, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, ο Θεσπρωτός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανέβηκε ψηλά στο γήπεδο αλλά δεν απείλησε τον Βελλίδη.

Αντίθετα, η Βέροια στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους σημείωσε και τρίτο τέρμα. Ο Οικονόμου με ασίστ έβγαλε μόνο τον Μούργο και ο τελευταίος με σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 0-3.

Το δεύτερο μέρος ήταν ισορροπημένο αλλά η Βέροια ήταν πιο απειλητική. Στο 51’ ο Γιακουμάκης μπήκε μόνος στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 62’ ο Πόζογλου μπήκε από δεξιά, έστρωσε στον Ορφανίδη αλλά το σουτ που επιχείρησε ο μέσος της Βέροιας μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε από τον Κίναλη σε κόρνερ.

Ο Θεσπρωτός μείωσε στο 65’. Ο Κωνσταντίνου ανατράπηκε από τον Παπαχρήστο και κέρδισε το πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Κωνσταντίνου και μείωσε σε 1-3.

Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και η Βέροια διατήρησε το 1-3.

Στο 65’ ο Γιακουμάκης έκλεψε τη μπάλα και σούταρε με εξουδετερωμένο τον Κίναλη, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 72’ δυνατό σουτ του Πούφλη μέσα από την περιοχή, η μπάλα ενώ είχε πορεία προς το τέρμα, χτύπησε στο σώμα του Σκόνδρα και απομακρύνθηκε

Διαιτητής: Μανούχος (Τριανταφύλλου, Μπαλτάς)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κίναλης, Βαλέντε, Ντ’ Αλέσιο, Βασιλάκης, Γκανσιέρ, Κωνσταντίνου, Λύγκας (46’ Στεργίου), Ζιώγας (56’ Μαρτίνες), Σαραντίδης (72’ Μπονίγια), Πατσέκο (56’ Βαταμίδης), Γεωργούσης (46’ Πούφλης).

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Μαραγκός, Παπαχρήστος, Οικονόμου (56’ Μπλέτσας), Κάτσε, Κουάτεγκ (46’ Ορφανίδης), Μούργος (56’ Πόζογλου), Πασάς (56’ Καπνίδης), Γιακουμάκης (71’ Ισαακίδης).

Αποτελέσματα αγωνιστικής:

ΠΑΟΚ Β – ΑΕΛ 2-0

Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Λάρισας 2-1

Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Β 0-1

Αλμωπός Αριδαίας – Πανσερραϊκός 0-1

Καβάλα – Ηρακλής 1-1

Θεσπρωτός – ΝΠΣ Βέροια 1-3

Ξάνθη – Απόλλων Πόντου 2-1

Πιερικός – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-2

Ρεπό: Τρίκαλα

 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή