“Από το Σικάγο μέχρι  την πρώτη αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά στην Αθήνα το 1924. Από το ηρωικό Μάη του 1936 της Θεσσαλονίκης, μέχρι την συγκλονιστική θυσία των 200 κομμουνιστών στον τοίχο της Καισαριανής το 1944. Ημερομηνίες σταθμοί, ένα μικρό δείγμα του λαϊκού ηρωισμού, που συμπυκνώνουν όλες τις αρετές της εργατικής τάξης και της πρωτοπορίας της. 

Οι μεγάλες μάχες όπως αυτή για την κορυφαία κατάκτηση του 8ώρου, της κοινωνικής ασφάλισης, της προστασίας της μητρότητας, δείχνουν ότι κάθε εργατικό και συνταξιουχικό δικαίωμα είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και θυσιών. Δείχνουν ότι δεν υπάρχουν «σωτήρες» για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους. Δεν υπάρχει μικρή και μεγάλη κατάκτηση χωρίς αγώνα ταξικό. 

Η φετινή πρωτομαγιά μας βρίσκει στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι νέοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν στρατόπεδο ληστών για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων όπλων. 

Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο αγώνας για:

-Καμία συμμέτοχη στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα 

-Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών 

-Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα. 

Φίλοι συνταξιούχοι 

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον αγώνα μας για αυξήσεις στις συντάξεις! Δεν θα πληρώσουμε τα σπασμένα της ακρίβειας και του πολέμου. Δεν ζητάμε επιδόματα όπως αυτά των 200 ευρώ και αυτά μόνο στο ¼ των συνταξιούχων!

Με τους αγώνες μας αποτρέψαμε την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» καταφέραμε την αύξηση στις συντάξεις χηρείας που καρατόμησε ο νόμος Κατρούγκαλου, την επιστροφή των παράνομων κρατήσεων στις επικουρικές.

Διεκδικούμε:

-Αυξήσεις σ’ όλες τις συντάξεις με κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ, τα πληρωμένα 13η, 14η σύνταξη, τα αναδρομικά του 11μήνου των ετών 2015-2016 σε όλους τους συνταξιούχους, αφορολόγητα. 

-Να σταματήσουν οι ανατιμήσεις με άμεσες μειώσεις στις τιμές στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στην ενέργεια.

-Να γίνει άμεσα πρόσληψη  μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία του νομού.

-Να στελεχωθούν τα περιφερειακά ιατρεία. Να επιστραφούν όλοι οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ

11:00 ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΟΛΟΓΙΟΥ

Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά με νέους αγώνες.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες για την κατάργηση του εκμεταλλευτικού συστήματος.”

*ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή