Από τη Μητρόπολη Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: Η Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας πανηγυρίζει την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και τιμά τα 200 χρόνια από την ιστορική μάχη της Δοβρά το 1822.  

Πρόγραμμα Εορτασμού

Πέμπτη 28 Απριλίου – 6:00 μ.μ. 

Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας 

Πάνδημη Υποδοχή του Λαβάρου της Επαναστάσεως του 1821 από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, της Τιμίας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ελένης της Σινωπίτιδος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας. Εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής.  

Παρασκευή 29 Απριλίου – 7:00 π.μ. 

Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας 

Όρθρος, Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Αγιασμός στην κρήνη της Μονής.   

Παρασκευή 29 Απριλίου – 7:30 μ.μ. 

Χώρος Τεχνών Δήμου Βεροίας  

«Ἀπ᾽ τη Δοβρά, στη Λευτεριά» 

Καλλιτεχνική εκδήλωση για τη μάχη της Ιεράς Μονής Δοβρά με τη συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας και του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας και με την υψηλή παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή