“Επιδείνωση του καιρού κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, της Κυριακής (17/4) έως τη Μ. Δευτέρα (18/4), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και αφρικανική σκόνη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα εκτός από τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη”, ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα την Κυριακή των Βαΐων 17-04-2022

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μ. Δευτέρα 18-04-2022

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας), μέχρι τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα περιοριστεί σταδιακά στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή