Εθιμοτυπική και συνάμα προσκυνηματική επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Απριλίου 2022 ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Καλωσορίζοντας τον αντιπεριφερειάρχη, τους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον για την “μητέρα εκκλησία”, ενώ πληροφορηθείς για την παρουσία και δημοσιογράφων που μετέβησαν στο Φανάρι για να καλύψουν την επίσκεψη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο, την δύναμη, αλλά και την ευθύνη των ΜΜΕ. Μετά το τέλος της ομιλίας του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας του έδωσε αναμνηστικά δώρα από την Ημαθία, ενώ ο κ. Βαρθολομαίος προσέφερε ένα σταυρουδάκι και ένα βιβλίο σχετικά με την τελετή παραγωγής του Αγίου Μύρου, που κάθε 10 χρόνια περίπου τελείται στο Φανάρι αυτή την περίοδο.

Ο κ. Καλαϊτζίδης μετέβη στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από δημοσιογράφους των περισσότερων ΜΜΕ της Ημαθίας (κλήθηκαν να στείλουν εκπροσώπους όλα τα ΜΜΕ) και άλλους πολίτες, στο πλαίσιο αποστολής που οργανώθηκε με έξοδα του ίδιου και των συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Φανάρι, ο κ. Καλαϊτζίδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη του Τουρισμού στην Τουρκία και Τούρκους επιχειρηματίες στον τουριστικό τομέα, προκειμένου να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας ώστε να εξεταστούν επενδυτικές προοπτικές στην Ημαθία και όχι μόνο. 

 Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και… μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή