Από τη Μητρόπολη Βέροιας: Την Παρασκευή 15 Απριλίου το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας πραγματοποιήθηκε, προ των πυλών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, η μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. 

Στην αρχή της συνάξεως ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής καλωσόρισαν τους Ιερείς και αναφέρθηκαν σε θέματα υπηρεσιακής φύσεως. 

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος προέτρεψε τους Ιερείς να εργαστούν με περισσότερο ζήλο, αφοσίωση και συνέπεια κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και εν συνεχεία ανέπτυξε το θέμα: «Η Διακονία του πάσχοντος αδελφού, εισαγωγή στο πάθος του Κυρίου». 

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις λατρευτικές, καλλιτεχνικές και επιστημονικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από το ολοκαύτωμα της ηρωικής και αγιοτόκου πόλεως της Ναούσης αλλά και της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά, οι οποίες θα λάβουν χώρα τη Διακαινήσιμο Εβδομάδα με την υψηλή παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, ευχήθηκε πατρικώς ο Σταυρωθείς και Αναστάς εκ των νεκρών Κύριος να καταπαύσει τον κλύδωνα του πολέμου οδηγώντας σε ειρηνική επίλυση των διαφορών και να απαλλάξει σύντομα την ανθρωπότητα από τον μεγάλο πειρασμό της πανδημίας του Covid-19.  

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή