Ανακοίνωση του Δ. Βέροιας: Ένα σημαντικό νέο έργο του Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας CIVINET Greece-Cyprus, ξεκινά. Το έργο συντονίζεται και χρηματοδοτείται από το London School of Economics, το LSE Cities και το Bernard van Leer Foundation στο πλαίσιο της ακαδημίας “URBAN95”.

Η ακαδημία URBAN95 επικεντρώνεται στο σχεδιασμό καλύτερων πόλεων για παιδιά, υποστηρίζοντας ότι μια πόλη που είναι φιλική για τα παιδιά (και όσους τα φροντίζουν) είναι κατάλληλη για όλη την κοινωνία! Το αποτέλεσμα του έργου θα είναι ένα σχέδιο παρεμβάσεων και πολιτικών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την παρουσία των παιδιών στον δημόσιο χώρο της Βέροιας και να κάνουν πιο ποιοτική και ασφαλή τη ζωή τους σε αυτόν. 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 41 πόλεις από 22 χώρες του κόσμου, με πλέον αξιοσημείωτες το Αμπού Ντάμπι, το Ρίο ντε Τζανέιρο, τη Μπογκοτά, την Τιφλίδα, το Νάβι Μουμπάι, τη Λίμα, τη Μασαχουσέτη κ.α.

Συμμετέχουσες χώρες: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Εκουαδόρ, Γεωργία, Γκάνα, Γουατεμάλα, Ελλάδα, Ινδία, Ιράν, Μεξικό, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία, Νότια Αφρική, Τουρκία, Μ.Βρετανία, ΗΠΑ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο για το “URBAN95” στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή