Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε για την ημερομηνία πληρωμής του έκτακτου δώρου Πάσχα στους ευάλωτους πολίτες.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε την Δευτέρα στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών πως το έκτακτο Δώρο Πάσχα θα πληρωθεί στους ευάλωτους πολίτες στις 20 – 21 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε οι πληρωμές της έκτακτης ενίσχυσης των 200 ευρώ θα γίνουν τη Μεγάλη Τέταρτη ή τη Μεγάλη Πέμπτη.

Σημειώνεται πως υπάρχουν 3 κατηγορίες δικαιούχων για τα 200 ευρώ:

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες

Yπενθυμίζεται πως τα ποσά της «επιταγής» δεν θα είναι ίδια για όλους, ενώ ίσως υπάρξουν και διαφοροποιήσεις στις ημερομηνίες πληρωμής.

Επίδομα παιδιού

Στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, Θα δοθεί μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται – ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος – σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί (1ο και 2ο) και σε 210 ή 126 ή 84 ευρώ (3ο και πάνω).

Οι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος ακρίβειας ανέρχονται σε 625 χιλιάδες και το κόστος του μέτρου εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Την ίδια ώρα, έκτακτη ενίσχυση προβλέπεται και για 241.282 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Σε αυτή την κατηγορία, το επίδομα ακρίβειας θα είναι διπλή δόση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με το κόστος του μέτρου να ανέρχεται σε 50,9 εκατ. ευρώ.

dikaiologitika.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή