Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τα μέλη της Διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου το μεσημέρι της Πέμπτης (7/4/2022) προκειμένου να κάνουν τον ετήσιο απολογισμό της περιόδου, με αφορμή το κλείσιμο της σεζόν. 

Πέρα από τα απολογιστικά και οικονομικά στοιχεία, ξεχώρισε από όσα ειπώθηκαν η αναφορά του πρόεδρου Γιώργου Μιχαλιά στην μελέτη για την τεχνητή χιόνωση στο Χιονοδρομικό Κέντρο, αξίας περί τα 11 εκατ. ευρώ και σε αυτή θα περιλαμβάνονται σοβαρές παρεμβάσεις στις υφιστάμενες και νέες υποδομές, πέρα από το μεγάλο έργο της τεχνητής χιόνωσης. Όπως είπε ο κ. Μιχαλιάς, η μελέτη γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και μένουν μερικά βήματα ακόμη προκειμένου να κατατεθεί στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την εξεύρεση χρηματοδότησης. 

Παράλληλα με το μεγαλόπνοο και χρόνια αναμενόμενο έργο, ο πρόεδρος του ΧΚ αναφέρθηκε και στην απόφαση – προσπάθεια το Χιονοδρομικό να λειτουργεί όλο τον χρόνο. Έτσι, το ερχόμενο καλοκαίρι θα λειτουργεί ως κέντρο προπόνησης ομάδων, χώρος σχολικών ή συλλογικών εκδρομών, αλλά θα είναι ανοιχτό και για τους απλούς πολίτες που θέλουν να γνωρίσουν τις ομορφιές του Βερμίου. 

Ο Γιώργος Μιχαλιάς

Για την περασμένη χρονιά και τα δύο Σαββατοκύριακα που “βούλιαξε” το ΧΚ, ο Γιώργος Μιχαλιάς ανέφερε ότι ξαναζήσαμε στιγμές του 1993, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς μέσα σε αυτά τα Σαββατοκύριακα επισκέφθηκαν το Χιονοδρομικό πάνω από 120.000 κόσμου, πέρα από αυτούς που τελικά δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο. 

“Όποιος δουλεύει, κάνει και λάθη. Και σίγουρα θα κάναμε και εμείς. Ωστόσο πιστεύω ότι το 80% του κόσμου που επισκέφθηκε το Χιονοδρομικό έφυγαν ικανοποιημένοι”, σχολίασε ο κ. Μιχαλιάς.

Αναφορικά με τον απολογισμό της σεζόν, ο κ. Μιχαλιάς είπε: “Θεωρώ ότι πήγαμε πολύ καλά. Πιστεύω ότι το 80% του κόσμου που ανέβηκε, έφυγε ευχαριστημένο”. Ο κ. Μιχαλιάς είπε φέτος λόγω της χιονόπτωσης ανέβηκε πολύς κόσμος. Αυτοί που έκαναν χρήση των μέσων του Κέντρου ξεπέρασαν τους 30.000 γεγονός που σημαίνει ότι οι συνολικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 120.000.

Για τις παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, ο Γιώργος Μιχαλιάς ανέφερε ότι έγινε έργο μεταφοράς νερού από την δεξαμενή του Σελίου έως την εκκλησία του ΧΚ, έγινε διόρθωση στο συνημίτονο στον υποσταθμό της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος, έγινε εκπαίδευση του προσωπικού και λειτουργεί το γραφείου του Κέντρου και στη Βέροια, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο του αποχιονισμού στους μεγάλους χιονιάδες, που έγιναν σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και την Π.Ε. Ημαθίας. 

Νωρίτερα, ο Ταμίας του ΧΚ Γιώργος Τσίρης έκανε οικονομικό απολογισμό της χρονιάς, έκανε έμμεσες αναφορές στο “παρελθόν”, ενώ σχετικά με τις εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες δεν θέλησε να απαντήσει κανείς από την διοίκηση, ωστόσο προανήγγειλαν ότι τον επόμενο μήνα θα υπάρχουν εξελίξεις που θα γίνουν γνωστές στο κοινό. 

Δείτε το βίντεο από τον απολογισμό:

 
 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή