Δ.Τ. από το Δήμο Βέροιας: Στις 17 & 31 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», πραγματοποιήθηκαν στους μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Βέροιας βιωματικά εργαστήρια για τη διαφορετικότητα με θέμα: «Ούτε καλύτερος, ούτε χειρότερος, απλά διαφορετικός». 

Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν από την Κοινωνική Λειτουργό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βέροιας, Φωτεινή Τερζή, και τη ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας, Ιωάννα Κακολύρη-Κλίτση.

Στo πλαίσιo του εργαστηρίου οι μαθητές/τριες μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες εξοικειώθηκαν με έννοιες όπως τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις, οι μορφές, τα αίτια και οι συνέπειες των διακρίσεων. Κατόπιν, μέσα από παιχνίδι ρόλων είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το διαφορετικό μπαίνοντας στη θέση του άλλου και αναγνωρίζοντας τα συναισθήματά του. Στόχος ήταν η αναγνώριση των δικαιωμάτων των άλλων, η ενίσχυση της αποδοχής της διαφορετικότητας και η ενσυναίσθηση. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή στου 3ου Γυμνάσιου Βέροιας, κ. Παντελή Τσαλουχίδη και την καθηγήτρια, κα Ντόρα Φουρνιτζή, για την πρόσκληση και τη συνεργασία τους, καθώς και τους μαθητές/τριες για την ενεργητική συμμετοχή τους.

Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη σε οποιαδήποτε παρόμοια πρόσκληση, με στόχο τη συστηματική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή