Από το Δήμο Βέροιας ανακοινώθηκε: Στις 28 και 29 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκαν στους/στις μαθητές/τριες της Β΄ Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου Βέροιας βιωματικά εργαστήρια για τη φιλία με θέμα: «Η σημασία της φιλίας και των επιρροών στους έφηβους». 

Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν από τις Ψυχολόγους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βέροιας, Παρασκευή Αγγελή και Ελισσάβετ Θωμαΐδη. 

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι μαθητές/τριες μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες εξοικειώθηκαν με έννοιες όπως φιλία, παρέα, κλίκα. Κατόπιν, μέσα από παιχνίδι ρόλων είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αρνητικές επιρροές που ασκούν οι συνομήλικοι. Στόχος ήταν η αναγνώριση των επιρροών αυτών καθώς και η εκμάθηση τρόπων διαχείρισης της πίεσης που ασκούνται στους έφηβους από συνομηλίκους.  

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του Μουσικού σχολείου Βέροιας, κ. Ιωάννη Γεωργουδάκη, την υπεύθυνη καθηγήτρια, κα Χαρά Σκουμποπούλου, για την πρόσκληση και τη συνεργασία τους, καθώς και τους/τις μαθητές/τριες για την ενεργητική συμμετοχή τους.

Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη σε οποιαδήποτε παρόμοια πρόσκληση, με στόχο τη συστηματική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή