Δ.Τ. από το Δήμο Νάουσας: Στιγμιότυπα από την επετειακή παράσταση θεάτρου σκιών (Σάββατο 2 Απριλίου 2022) με το έργο του Γιάννη Χατζή με τίτλο «Ο Χαλασμός της Νάουσας», που διοργανώθηκε με την επιμέλεια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας.

Πρόκειται για πρωτότυπο έργο του καλλιτέχνη θεάτρου σκιών Γιάννη Χατζή, ο οποίος εμπνεόμενος από τα γεγονότα του Χαλασμού της Νάουσας και μέσω πολυετούς λαογραφικής και ιστορικής έρευνας, συνέθεσε το έργο, κατασκευάζοντας παράλληλα νέες φιγούρες και σκηνικά για τις ανάγκες της παράστασης. Το έργο αρχικά είχε παρουσιαστεί πριν δεκαετίες στο μαθητικό κοινό της Νάουσας. Για τις ανάγκες της νέας παράστασης έγιναν οι απαραίτητες προσαρμογές στα κείμενα του έργου, στη σκηνοθεσία, κλπ.

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιώργο Τριανταφύλλου, κατά την έναρξη της εκδήλωσης συνεχάρη τον καλλιτέχνη και του απένειμε αναμνηστική τιμητική πλακέτα για την πρωτοβουλία του, επισημαίνοντας ότι η παράσταση ήταν ευγενική προσφορά του Γιάννη Χατζή και των βοηθών του, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα 200 χρόνια από την Επανάσταση και το Ολοκαύτωμα της Νάουσας.

Στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του θεάτρου σκιών, απόλαυσαν την παράσταση, που συνοδεύτηκε από μουσική ορχήστρα επί σκηνής, με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, με την συμμετοχή των μουσικών Γιάννη Γαλίτη (κλαρίνο, ζουρνάς, καβάλ), Δήμητρα Καραφούσια (τραγούδι), Τρύφων Μπάιτση (τραγούδι, κιθάρα), Παναγιώτη Παπαδόπουλο (ακορντεόν), Αναστάση Στοΐδη (κιθάρα, κρουστά).

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή