Μια ενδιαφέρουσα και ελπιδοφόρα διαδικτυακή εκδήλωση που αφορά την έρευνα και την θεραπεία καρκινικών όγκων με δέσμες ιόντων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 16:00, ενώ επιστημονικά υπεύθυνη της δράσης είναι η Βεροιώτισσα Δρ. Γιώτα Φωκά, Φυσικός – Απόφοιτος ΑΠΘ, Ερευνήτρια GSI και CERN.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας της Ελλάδας και ιδιαιτέρως της ιατρικής κοινότητας, σχετικά με την κατάσταση και τις πρόσφατες προόδους στη θεραπεία καρκινικών όγκων με τη χρήση δεσμών ιόντων.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες και τα περιθώρια ανάπτυξης της συγκεκριμένης μεθόδου, καθώς και οι μελλοντικές της προοπτικές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας κατάλληλων υποδομών. Η πλειοψηφία των ομιλιών θα είναι στα Αγγλικά, από προσκεκλημένους από διεθνούς φήμης κέντρα θεραπείας με δέσμες ιόντων, όπως τα CNAO, DKFZ και από ερευνητικά κέντρα όπως τα CERN, GSI. 

Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση ακολουθεί τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν από 4 ως 6 Απριλίου και είναι αφιερωμένες στην πρωτοβουλία “A Facility for Tumour Therapy and Biomedical Research in South East Europe” (Μονάδα για τη Θεραπεία του Καρκίνου και την Βιοϊατρική Έρευνα στη νοτιοανατολική Ευρώπη), υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου SEEIIST.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ. Επιστημονικά υπεύθυνη: Δρ. Γιώτα Φωκά, Φυσικός- Απόφοιτος ΑΠΘ, Ερευνήτρια  GSI και CERN. 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή