Αρχική Ροή Ειδήσεων Παρέμβαση του Άγγελου Τόλκα για νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Παρέμβαση του Άγγελου Τόλκα για νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) Άγγελο Τόλκα: Μετά από συναντήσεις του με εκπροσώπους των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Άγγελος Τόλκας προχώρησε σε παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με άλλους 60 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ με βάση τον κανόνα “1 προς 1” και το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς εκπαιδευτικών, δρομολόγησε με καθυστερήσεις και προβλήματα τον διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών, οι οποίοι δυστυχώς δεν κάλυψαν τα κενά για όλες τις ειδικότητες των σχολικών μονάδων. Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί 43.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, δηλαδή, 43.000 οικογένειες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη μόνιμη κατοικία τους για να καλύψουν εκπαιδευτικά κενά ανά την επικράτεια.

Στην κατατιθέμενη ερώτηση διατυπώνεται η άποψη ότι η “μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στη θέση τοποθέτησης από δύο σχολικά έτη σε ένα σχολικό έτος είναι κοινωνικά δίκαιη και εφικτή δεδομένου ότι: α) υφίστανται διαθέσιμα οργανικά κενά για όλες τις ειδικότητες σε μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων, β) στο προγενέστερο της υπ’αριθ. 93395/Ε1 προκήρυξης πλαίσιο η υποχρεωτική παραμονή ήταν ένα έτος, γ) δημιουργούνται προβλήματα στην οικογενειακή συνοχή, δ) οι υγειονομικές και κοινωνικοοικονομικές συνθήκες έχουν μεταβληθεί δραματικά”.

Η χώρα περνάει μια βαθιά οικονομική κρίση. Εκτός όλων των άλλων παραμέτρων που πρέπει να συνυπολογιστούν, είναι τιμωρητικού χαρακτήρα η υποχρεωτική παραμονή των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και ιδιαίτερα επιβαρυντική για τη διαβίωσή τους.

Ζητούμε από την Υπουργό να εξετάσει και να μειώσει το χρόνο υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιοριζόμενων από δυο σχολικά έτη σε ένα σχολικό έτος.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή