Η σχολική χρονιά τελειώνει και αυξάνεται η ανάγκη για ποιοτικότερη μελέτη, όπως είναι λογικό. Πολλοί μαθητές συχνά αναρωτιούνται πως πρέπει να μελετήσουν, ή να μάθουν ΑΕΠΠ αποτελεσματικά, ώστε να βελτιώσουν τις γνώσεις τους αλλά και για να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Επενδύστε σε μαθήματα ΑΕΠΠ με καταρτισμένους και έμπειρους καθηγητές που θα βρείτε στην πλατφόρμα instateacher, και δείτε τις επιδόσεις σας να βελτιώνονται κατακόρυφα.

Το μάθημα της ΑΕΠΠ είναι λίγο πιο ιδιαίτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα μαθήματα στα οποία εξετάζεστε. Δεν κατανέμονται οι βαθμοί των τεσσάρων θεμάτων με τον ίδιο τρόπο. Στην εξέταση της ΑΕΠΠ το πρώτο θέμα βαθμολογείται με 40 μόρια, το δεύτερο με 20, το τρίτο και το τέταρτο επίσης με 20. Συνεπώς, καταλαβαίνουμε πως το 60% του συνολικού βαθμού εξαρτάται από τις γνώσεις μας στη θεωρία.

Πρέπει να αποστηθήσω το βιβλίο;

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε ήδη, η μέθοδος της “παπαγαλίας” δεν είναι αποτελεσματική. Στα μαθήματα ΑΕΠΠ που έχετε κάνει ήδη δεν υπάρχει περίπτωση να σας έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο. Φυσικά, κάποιοι ορισμοί ή κάποιες ιδιότητες ή τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πρέπει να μαθαίνονται όπως είναι. Τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τη θεωρία όμως πρέπει να τα κατανοήσετε και να χρησιμοποιήσετε την αντίληψή σας για να τα απαντήσετε. Η αποστήθιση δε θα σας βοηθήσει! 

 

Τι πρέπει να κάνω στη συνέχεια;

Αφού βεβαιωθείτε πως έχετε κατανοήσει άριστα τη θεωρία, έχετε μάθει τους τύπους, ορισμούς, και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για το πρώτο θέμα, σειρά έχει η εξάσκηση στο δεύτερο θέμα. Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή καθώς καλούμαστε να συμπληρώσουμε κάποιους πίνακες τιμών, να ασχοληθούμε με διαγράμματα ροής και μετατροπές. Επιβάλλεται να γνωρίζουμε τελεστές, εντολές, τη λειτουργία δομών, αλλά και να κάνουμε σωστές πράξεις. Οι πράξεις αυτές αποτελούνται από αριθμητικές, συγκριτικές και λογικές (mod, div, ΟΧΙ, ΚΑΙ, Η). Είναι ένα σημείο που πολλοί μαθητές “την πατάνε” αφού χάνονται βαθμοί από τις πράξεις.

Δίνοντας βάση στις ασκήσεις

Τέλος, πρέπει να είστε σε θέση να λύσετε τις ασκήσεις της εξέτασης. Για να μάθετε πως να τις κάνετε σωστά πρέπει να έχετε δώσει προσοχή και επιμέλεια όλη τη χρονιά. Είναι αδύνατο στο τέλος να καλύψετε την ύλη και να αποκτήσετε τριβή και εμπειρία στην επίλυση ασκήσεων ΑΕΠΠ. Ένας έμπειρος καθηγητής και τα μαθήματα ΑΕΠΠ σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά αυτή την προσπάθεια, αφού θα υπάρχει στοχευμένη καθοδήγηση από την αρχή ως το τέλος, και κατά τη διάρκεια των επαναλήψεων.

Δε χρειάζεται να δυσκολεύεστε και να περνάτε ώρες διαβάζοντας χωρίς αποτέλεσμα. Τα μαθήματα ΑΕΠΠ είναι ένας τρόπος να βελτιώσετε τις γνώσεις και την απόδοσή σας. Βρείτε τον καθηγητή που σας ταιριάζει στο instateacher.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή