Από το Δήμο Βέροιας: Τη χαρά να υποδεχθεί τους 12 μαθητές και τους 8 καθηγητές σχολείων της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Λετονίας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα κινητικότητας καθηγητών και μαθητών ERASMUS KA229 για τα έτη 2020-2023 με τίτλο Erasmus: «Earthucation – Enough for all? European schools for sustainability and Sufficiency» είχε το πρωί της Δευτέρας 28 Μαρτίου 2022, η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Συρμούλα Τζήμα.

Στο εν λόγω Πρόγραμμα συμμετέχουν και 21 μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας, οι οποίοι λαμβάνουν από κοινού μέρος με τους νέους από τις τρείς χώρες σε δράσεις, εργασίες και επισκέψεις.

Η αντιδήμαρχος παιδείας υποδέχθηκε τους ξένους μαθητές και καθηγητές, όπως και τους υπευθύνους καθηγητές του προγράμματος Εrasmus για την Ελλάδα στο 3ο Γυμνάσιο Βέροιας οι οποίοι είναι η κα Γιαννάκη Αγγελική, η κα Μπρουσκέλη Έλενα, η κα Αναστασία Γρηγοριάδου και ο κ. Πρόδρομος Τουπεκτσής. Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, κάνοντας με την συνδρομή του ειδικού συνεργάτη του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, κ. Γιάννη Βαλαχή μία παρουσίαση για την ιστορία της Βέροιας, την σημαντική ιστορική αξία της Βεργίνας και της τοπικής ιστορίας.

Στους νέους του Προγράμματος Erasmus: «Earthucation – Enough for all? European schools for sustainability and Sufficiency» δόθηκε κέρασμα και κομπόστα, όπως και το ενημερωτικό τουριστικό φυλλάδιο της Βέροιας και στους καθηγητές τους το νέο λεύκωμα της πόλης.

Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα θα ακολουθήσουν πρόγραμμα επισκέψεων σε μονάδες εναλλακτικών μορφών ενέργειας όπως και τουριστικών ξεναγήσεων σε μουσεία και σε όλη την γύρω περιοχή.

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, όπως και τους καθηγητές για τη συμμέτοχή τους, στο εν λόγω πρόγραμμα. 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΣΥΡΜΟΥΛΑ ΤΖΗΜΑ

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή