Από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα παρακάτω: Από το Υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας σας γνωρίζουμε ότι, θα εγκριθούν οι αναγγελίες ζημιάς από τον πρόσφατο παγετό της 21/3/2022, για είδη και ποικιλίες που βρίσκονταν σε καλυπτόμενο ασφαλιστικά στάδιο, σύμφωνα με τον κανονισμό ασφάλισης Φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ (άρθρο 6.Γ.1) και συγκεκριμένα:

-Κηπευτικά: ( σε συνεννόηση με τους επόπτες)

-Αμύγδαλα: όλες οι ποικιλίες

-Βερίκοκα: όλες οι ποικιλίες

-Δαμάσκηνα: όλες οι ποικιλίες εκτός από τα βιομηχανικά: Στάνλεϊ και Πρέζιντεντ και την επιτραπέζια ποικιλία: Τισισαν

-Επιτραπέζια Ροδάκινα, Νεκταρίνια και Πλατύκαρπα Ροδάκινα και Νεκταρίνια:

  • Όλες οι Υπερπρώιμες ποικιλίες
  • Όλες οι πρώιμες ποικιλίες με ημερομηνία έναρξης συγκομιδής 21/6.
  • Οι πρωιμανθείς ποικιλίες

Βιομηχανικά ροδάκινα: Ποικιλίες Μιρέλλα και Μαρλέν.

Επισημαίνουμε ότι η ημερομηνία έναρξης υποβολής των δηλώσεων ζημιάς ορίζεται η Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 και λήξης η Παρασκευή 15 Απριλίου 2022.

Για περισσότερες διευκρινήσεις, σχετικά με τις καλυπτόμενες καλλιέργειες, μπορείτε να απευθύνεστε στον αρμόδιο επόπτη της περιοχής σας.

Παρακαλούμε η επίσκεψη στους-ις κατά τόπους ανταποκριτές-τριες ΕΛΓΑ να γίνεται κατόπιν συνεννόησης σχετικά με τις ποικιλίες.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή