ΔΤ από ΕΣΕΤ: Με συμμετοχή που έφτασε το 60% των μελών (με δια ζώσης παρουσία και μέσω τηλεδιάσκεψης) πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην Αθήνα. 

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον δημοσιογραφικό κλάδο η Ε.Σ.Ε.Τ. με την δυναμική συμμετοχή των μελών της διεκδικεί ίση μεταχείριση και δικαίωμα στην εργασία των μελών της δημοσιογράφων, ενώ με την αποδοχή, αναγνώριση και συνεργασία φορέων, οργανισμών και συλλόγων διαμορφώνει ένα πλαίσιο δράσης με θετικό αποτύπωμα για τον δημοσιογραφικό χώρο και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης. 

Το καταστατικό της ΕΣΕΤ με την τελευταία τροποποίηση πρωτοπορεί και εισάγει διαδικασίες στην εκλογή των οργάνων διοίκησης και ελέγχου, οι οποίες  κατοχυρώνουν την ενότητα, στην συλλογική δράση και αποτρέπουν διασπαστικές αντιπαραθέσεις και την συγκρότηση ομάδων εξουσίας που εργαλειοποιούν προς όφελός τους την συνδικαλιστική και επαγγελματική δράση. 

Μετά την υποδειγματική διαδικασία της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης εκλέχτηκαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη τα οποία συγκροτούν τα όργανα διοίκησης και ελέγχου της ΕΣΕΤ, ενώ εκλέχτηκαν και αντιπρόσωποι για το Δευτεροβάθμιο Όργανο. 

Τα εκλεγμένα μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο, σε συνεδρίαση που ακολούθησε μετά την Γενική Συνέλευση, με ομόφωνες ψηφοφορίες συγκρότησαν το νέο Δ.Σ. με 3ετή θητεία. 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΤ 

Πρόεδρος: Παπούλιας Γεώργιος 

Αντιπρόεδρος: Σιδηροπούλου Σοφία 

Γραμματέας: Τράκα Ελένη 

Ταμίας: Δούλαλα Τάνια 

Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Κουλουράς Γεώργιος 

Μέλη: Κουκουλιάτας Γεώργιος, Τσιμόπουλος Κωνσταντίνος 

Αναπληρωματικά μέλη: 

Καρβουνιάρης Παναγιώτης, Βαλίλα Έφη, Αμιτζόγλου Λύσανδρος και Ντελκή Κυπαρισσία 

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι: Βαλσαμοπούλου Μαρία, Γαλανιάδη Ευανθία, Αμπατζή Χρυσοβαλαντία, Μούτσιος Βασίλειος και Προύφας Ηλίας 

Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι: Ράπτη Σταματία, Κλαυδιανός Διονύσιος, Κατσιάπης Ανδρέας, Ζησίου Αθηνά και Καρβουνιάρης Ιωάννης

Στα παραπάνω Όργανα Ελέγχου σύντομα θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες συνεδριάσεις για την συγκρότησή τους και την κατανομή των αξιωμάτων. 

Τέλος από τους 11 υποψήφιους/ες αντιπροσώπους για το Δευτεροβάθμιο Όργανο οι επτά που εκλέχθηκαν είναι οι: Κουκουλιάτας Γεώργιος, Παπούλιας Γεώργιος, Τσιμόπουλος Κωνσταντίνος, Ναστούλης Γεώργιος, Μιχωλού Εύη, Βουδούρης Νικόλαος και Γαλανιάδη Ευανθία. 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΤ με θητεία μέχρι το 2025, διαδέχεται μια από τις πιο παραγωγικές, αναγεννητικές και επωφελείς για την Ένωση μας θητείες του απερχόμενου προέδρου και παραμένοντος δυναμικού μας στελέχους Γιώργου Κουκουλιάτα. Η Καταστατική πρόβλεψη θητεία ορισμένου χρόνου άλλωστε προέβλεπε την ανασύνθεση της ιεραρχίας όμως η εμβληματική παρακαταθήκη του ομαδικού πνεύματος και της συλλογικής συνεισφοράς που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια θα συνεχιστεί αταλάντευτα. Όπως και οι δυναμικές διεκδικήσεις για εργασιακά δικαιώματα των μελών, να προωθήσει λύσεις, αλλά και να σχεδιάσει και να υλοποιήσει δράσεις που θα μεγιστοποιήσουν το κύρος και την αναγνώριση της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση για τον σχεδιασμό και την χάραξη της νέας πορείας της Ένωσης.    

(Σ.Σ.: Στα όργανα της ΕΣΕΤ συμμετέχουν και δύο Ημαθιώτες, ο Κώστας Τσιμόπουλος, ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης και εκπρόσωπος της Ένωσης στο Δευτεροβάθμιο Όργανο, καθώς και ο Νίκος Βουδούρης, ως εκπρόσωπος, επίσης, της ΕΣΕΤ στο Δευτεροβάθμιο Όργανο).

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή