Αρχική Ροή Ειδήσεων Συναντήσεις με τον αγροτικό κόσμο και επισκέψεις σε χωράφια που επλήγησαν από...

Συναντήσεις με τον αγροτικό κόσμο και επισκέψεις σε χωράφια που επλήγησαν από τον παγετό έκανε η Φρ. Καρασαρλίδου

Η Φρόσω Καρασαρλίδου, πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Α.Σ Βέροιας, του Α.Σ Απόλλων και του Α.Σ Νάουσας και πραγματοποίησαν επίσκεψη στις δενδροκαλλιέργειες που επλήγησαν από τον παγετό της 10-13 Μαρτίου 2022. 

Διαπιστώθηκε και ομολογήθηκε από όλους καθολική  ζημιά στις καλλιέργειες βερίκοκων, δαμάσκηνων, αμυγδάλων, κορόμηλων και στις πρώιμα  ανθισμένες ποικιλίες επιτραπέζιων ροδάκινων, νεκταρινιών και βιομηχανικών ροδάκινων.

Με αφορμή τις επαφές της με τον αγροτικό κόσμο, που έγιναν στο πλαίσιο της αδιάλειπτης επικοινωνίας που έχει τόσα χρόνια μαζί τους, η Φρ. Καρασαρλίδου δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή και στήριξή της στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά διατυπώθηκαν από τους εκπροσώπους τους:

  • Άμεση πρόσληψη γεωπόνων από τον ΕΛΓΑ για γρήγορη εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς ανά αγροτεμάχιο.
  • Καθολική κάλυψη και αποζημίωση σε όλα τα στάδια της ανθοφορίας.
  • Ενίσχυση του ΕΛΓΑ με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους,  ώστε να καλυφθούν οι αποζημιώσεις 
  • Έκτακτα μέτρα όπως η κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και η χρηματοδότηση της απώλειας εισοδήματος, από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο και το νέο εμπάργκο.

Ο Νομός Ημαθίας πλήττεται για τρίτη συνεχή χρονιά από «ακραία»  καιρικά φαινόμενα, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Το οκταετές εμπάργκο της Ρωσίας στο επιτραπέζιο ροδάκινο , σε συνδυασμό με το φετινό εμπάργκο στο βιομηχανικό ροδάκινο και την κομπόστα θα αποτελειώσει τον αγροτικό κόσμο. Ο διπλασιασμός της τιμής του  πετρελαίου, η τεράστια αύξηση της τιμής του ρεύματος , οι δυσθεώρητες αυξήσεις στα λιπάσματα και τα γεωργικά φάρμακα έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους αγρότες, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στο κόστος παραγωγής. 

Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί ο αγροτικός κόσμος και ο πρωτογενής τομέας, ειδικότερα σήμερα που βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης“, δήλωσε σχετικά η κα Καρασαρλίδου. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή