Πολλαπλό… ζέσταμα “πολιτικών μηχανών” θα έχουμε – όπως όλα δείχνουν – το 2022, διότι αφενός οι πιθανές βουλευτικές εκλογές εντός του 2022 ή, το 2023 σαν έσχατη λύση, και αφετέρου οι προσχεδιασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, θα οδηγήσουν τους ενδιαφερόμενους σε ενεργοποίηση, όπως και να έχει. 

Για τις βουλευτικές εκλογές, το ενδιαφέρον στρέφεται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και φυσικά κάθε πρόβλεψη θεωρείται επισφαλής. Ωστόσο, λίγο ή περισσότερο, το κάθε ψηφοδέλτιο έχει κάποιες “σταθερές”, πλην του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που όλα είναι… ρευστά, ένεκα τη νέας ηγεσίας. 

Στη ΝΔ, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος διατηρεί στα… σκήπτρα και μπορεί να ενέπνευσε τους… έχοντες φαντασία να του αποδώσουν τον τίτλο του “Ημαθιάρχη”, ωστόσο κατάφερε κάτι παραπάνω από το συγκεκριμένο πολιτικό παρατσούκλι: Έγινε υφυπουργός και μάλιστα σε δύσκολο πόστο. Θα πρέπει να προσέξει όμως γιατί καθώς είναι “καβάλα στο άλογο” θα πρέπει να… καλοχαιρετά τους πεζούς, για να τον χαιρετούν κι αυτοί όταν… ξεπεζέψει. 

Από την άλλη, ο πρωτοεμφανιζόμενος στην βουλή Μελικιώτης πολιτικός Τάσος Μπαρτζώκας και ο πολύπειρος Λάζαρος Τσαβδαρίδης έχουν τον… ιδιότυπο ανταγωνισμό τους, για το ποιος θα καταφέρει στις επόμενες εκλογές να πλασαριστεί στην 2η θέση. Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης παρουσιάζει έντονη δυναμική και κινητικότητα, ο δε Τάσος Μπαρτζώκας φανταζόμαστε ότι θα κάνει και αυτός τον αγώνα του, αλλά δεν έχουμε πλέον την… τιμή να έχουμε ενημέρωση από το γραφείο του, οπότε αρκούμαστε στα όσα – λίγα είναι η αλήθεια – ακούμε στην… πιάτσα.

Όπως και να έχει, και οι τρεις παραπάνω θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι και πάλι υποψήφιοι βουλευτές (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τόσα γίνονται). Στην υπολειπόμενη μια θέση άνδρα υποψηφίου πολλοί “βλέπουν” τον Φώτη Κουτσουπιά, που έκανε μια πολύ δυναμική πρώτη εμφάνιση το 2019, ωστόσο υπάρχει και η άποψη ότι ο 4ος άνδρας ίσως είναι ένα νεότερο πρόσωπο.

Τέλος, αναφορικά με τις 2 (ή και μια, αν βολεύει αλλού με την ποσόστωση) των γυναικών, το όνομα της αντιδημάρχου Βέροιας Συρμούλας Τζήμα άρχισε και πάλι να “παίζει” δυνατά, ειδικά μετά την απομάκρυνσή της από τα κομματικά τοπικά όργανα της ΝΔ στην Ημαθία. Επίσης, ακούγονται και ονόματα που είχαν εμπλοκή με την πολιτική, αλλά παράλληλα διατηρούν ευρύ επαγγελματικό και κοινωνικό προφίλ, όπως αυτό της Ολυμπίας Σουγιουλτζή, η οποία ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Απ. Τζιτζικώστα, αλλά δεν είναι αυτό που θα λέγαμε “επαγγελματίας πολιτικός”, κάτι που είναι στη συνείδηση του κόσμου σίγουρα θετικό προσόν. 

Οι δύο πολιτεύτριες της ΝΔ το 2019, Νίκη Καρατζιούλα και Ιφιγένεια Βλαχογιάννη αποτελούν ερωτηματικό, με τις… φήμες να λένε ότι η Νίκη δεν έχει πλέον βουλευτικές βλέψεις. ενώ η Ιφιγένεια εικάζεται ότι θα συνεχίσει να προσφέρει πίσω από τις κουίντες, ακόμα και αν επιστρατευθεί στη μάχη, αν χρειαστεί, όπως άλλωστε έγινε και το 2019, τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές. 

Ωστόσο, να μας επιτρέψετε να κρατάμε μικρό καλάθι, διότι η Νίκη Καρατζιούλα μπορεί να “πρεσαρίστηκε” από την ανδροκρατία και τους… καρχαρίες που είχε μπροστά της, ωστόσο σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας και δραστηριότητας δεν υπολείπεται σε τίποτα. Αυτό το γεγονός ίσως δεν το αφήσουν να πάει χαμένο στη ΝΔ, ειδικά σε μια εκλογική διαδικασία που δεν θα χρειάζονται απλά “σφήνες” για να γεμίσει το ψηφοδέλτιο, αλλά υποψηφιότητες που μπορούν να φέρουν ψήφους στο κόμμα… Πάντως, η ίδια εμφανίζεται να είναι αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αλλά εμείς επιμένουμε πως δεν είναι απίθανο να την δούμε και πάλι υποψήφια…

(Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη αστραπή Μητσοτάκη στις 5/7/2019 στη Βέροια, δύο μέρες πριν τις εκλογές και εμφανίζονται όλοι οι τότε υποψήφιοι βουλευτές)

Σε επόμενα άρθρα θα συζητήσουμε για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και στη συνέχεια θα έρθουμε στα αυτοδιοικητικά… Μείνετε συντονισμένοι! 

ΥΓ: Μιας και πιάσαμε τα… ρητά, να προσθέσουμε και το “μπορείς να ξεγελάς λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για πάντα”, σε ελεύθερη απόδοση της ρήσης του Αβρ. Λίνκολν

ΥΓ2: Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά αναμμένα κάρβουνα στην Ημαθία, απλά δεν φαίνονται επειδή τα… κάθονται! 

 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή