Αρχική Ροή Ειδήσεων Κοπή βασιλόπιτας στις πρώτες ιερατικές συνάξεις της Μητρόπολης Βεροίας

Κοπή βασιλόπιτας στις πρώτες ιερατικές συνάξεις της Μητρόπολης Βεροίας

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στην Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας οι πρώτες Ιερατικές Συνάξεις για το νέο έτος 2022. 

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας πραγματοποιήθηκαν δύο συνάξεις, μία το πρωί στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας και μία το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας. 

Στην αρχή των συνάξεων ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας μίλησε στους ιερείς για θέματα υπηρεσιακής φύσεως. 

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων μίλησε στους ιερείς για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του μεγάλου πατρός της Εκκλησίας, ενώ δεν παρέλειψε να συστήσει για ακόμη μία φορά την πιστή τήρηση των μέτρων προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας και των οδηγιών τόσο των αρμοδίων φορέων όσο και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Επίσης, ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε τον νέο υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Παύλο Παπαδόπουλο, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη μνεία στον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα και μέχρι πρότινος υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, ο οποίος διακόνησε αόκνως και επιμελώς το έργο της Φιλανθρωπίας επί 26 συναπτά έτη. 

Τέλος, ο κ. Παντελεήμων ευλόγησε και μοίρασε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα στους ιερείς και ευχήθηκε να απαλλαγούμε σύντομα από τον μεγάλο πειρασμό της πανδημίας.

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή