Αρχική Ροή Ειδήσεων Απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στη Βέροια (26/1)

Απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στη Βέροια (26/1)

ΔΤ: Το Ν.Τ  Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας συμμετέχοντας στην  Πανελλαδική Ημέρα Δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, για την Υγεία, καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού που ανήκουν στο Ν.Τ , καθώς  και  τα μέλη τους να παραστούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  η όποια θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, την Τετάρτη 26 /1/2022 και ώρα 1:00μμ. για να διεκδικήσουμε την: 
  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ έχει προκηρύξει για την ημέρα αυτή, διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 12:00μ. ως την λήξη του ωραρίου.

Παρακαλούμε τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα! 

Ο Πρόεδρος 

Θεόδωρος Κακαγιάννης

Η Γ. Γραμματέας

Ελένη Γκόγκα

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή