Μία δίκαιη και καθαρή νίκη πέτυχε σήμερα η Βέροια κερδίζοντας στην Ξάνθη ένα από τα φαβορί της ανόδου με 0-3 και έκανε ένα μεγάλο βήμα ώστε να πετύχει τον μεγάλο της στόχο.

Την περασμένη εβδομάδα γράφαμε για την ομάδα “που γύρισε γεμάτη  υγεία” στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά την διακοπή και τα κρούσματα Κορωνιού με την εύκολη νίκη επί του Πιερικού.

Εκείνη λοιπόν η  απόδοση και η διάθεση των παικτών φάνηκε και στα Πηγάδια της Ξάνθης όπου η Βέροια ήταν κυρίαρχη του αγώνα και δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους φτάνοντας σε μία νίκη, που θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο το τελικό σκορ.  

Η Βέροια έδειξε από την αρχή ότι είναι  μία κλάση πάνω από τους άλλους αντιπάλους του ομίλου όπως είναι η Ξάνθη, και έστειλε μήνυμα ότι θα διεκδικήσει μέχρι το τέλος όχι μόνο την πρώτη θέση στον όμιλο της αλλά και την άνοδο στην SL1. 

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού απείλησαν την εστία της Ξάνθης για να ανοίξουν το σκορ. Η πίεση έφερε αποτέλεσμα αφού στο 39′ λεπτό από πάσα ακριβείας του Οικονόμου μόνος στην περιοχή ο Γιακουμάκης με ωραίο κοντρόλ και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της Ξάνθης ανοίγοντας το σκορ. 

Μέχρι την λήξη του α’ ημιχρόνου η Βέροια δεν απειλήθηκε σοβαρά και αυτό γιατί όλοι οι παίκτες  πέτυχαν να κλείσουν τους διαδρόμους στους επιθετικούς της Ξάνθης .

Στην επανάληψη και πάλι η Βέροια πίεσε για ένα δευτέρου γκολ και το πέτυχε στο 47′ λεπτό με την εκπληκτική γκολ άρα του Σάββα Μούργου  στο 47′ λεπτό και φυσικά ¨κλείδωσε” την  σπουδαία νίκη.

Η διαχείριση του παιχνιδιού ανήκει στους παίκτες της Βέροιας και με τις αλλαγές του Παύλου Δερμιτζάκη όχι  μόνο δεν δέχθηκαν κα ποιο γκολ αντίθετα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι που κέρδισε ο Πόζογλου και εκτέλεσε ο ίδιος γράφτηκε το τελικό 0-3. Ενώ στο 54′ λεπτό ο Πασσάς μόνος σε άδεια εστία έστειλε την μπάλα άουτ. 

Γενικά η εικόνα της ομάδας και στις τρεις γραμμές ήταν πολύ καλή σε όλη την διάρκεια του αγώνα και φυσικά νίκησε δίκαια έναν ισχυρό αντίπαλο και μάλιστα στην έδρα του. 

Από τους παίκτες της Βέροιας κανείς δεν υστέρησε , απλά θα πρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια σοβαρότητα γιατί τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. 

Φάνηκε καθαρά η “υπεροπλία”  της Βέροιας και όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα  όποια ομάδα δεν έχει καλό πάγκο δεν μπορεί να αντέξει μέχρι το τέλος. 

Συγχαρητήρια σε όλους και πιστεύουμε να υπάρχει ανάλογη συνέχεια.

Διαιτητής: Βουρνέλης  (Νατσιόπουλος και Αϊναλής).

ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Μπάτζιος, Πολίμος, Παπάζογλου, Τζανακάκης (58’ Δεληγιαννίδης), Γκινσάρι (58’ Κρητικός), Δόρης (46’ Αλί Μπαμπά), Ιμπραϊμι (69’ Διαμαντόπουλος), Τσέλιος, Μονρόουζ (46’ Θυμιάνης), Γκόμεζ.

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (70’ Μπλέτσας), Γαβριηλίδης, Μούργος (79’ Ορφανίδης), Φοφανά (70’ Πόζογλου), Πασάς (90′ Καπνίδης), Γιακουμάκης.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή