Και τι είπε, με δύο λόγια, στους κατοίκους της περιοχής; Ότι δώσαμε… αντισηπτικά στους κατοίκους τους καταυλισμού και τους ενημερώσαμε για τον covid-19! Για το καλό τους, αλλά και το καλό των περιοίκων, για τους οποίους περιοίκους τόσο πολύ νοιάζονται…

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΒΕΡΟΙΑ, Πρωτεύουσα πόλη”, υποψήφια Δήμαρχος δηλαδή που βγήκε δεύτερη και συνεργάστηκε με τον Δήμαρχο στη διοίκηση, δεν ένοιωσε την ανάγκη να πει τίποτα άλλο αυτές τις μέρες προς τους δημότες του Δ. Βέροιας, παρά μόνο να ενημερώσει ότι μοίρασαν αντισηπτικά και γάντια στους κατοίκους του παράνομου καταυλισμού. 

Ας αρκεστεί, λοιπόν, η κα Μπατσαρά στις διανομές προϊόντων και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι ας ψάχνουν για λακκούβες και άδεια παρτέρια, με το Εργοχώρι δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς.

Και το ερώτημα, τελικά, είναι: Τι είναι χειρότερο, να είσαι άβουλος ή ανίκανος να δώσεις λύση; Ιδού η απορία. 

ΥΓ: Για να προλάβουμε τους… καλοθελητές, φυσικά και πολύ καλά έκανε το παράρτημα ρομά και μοίρασε αντισηπτικά και γάντια και ενημέρωσε τους ενοικούντες του καταυλισμού. Αλλά από αυτό το γεγονός μέχρι την… διαφήμιση της δράσης (ειδικά αυτή την περίοδο) υπάρχει μεγάλη απόσταση. 

ΥΓ2: Έχει άραγε απεμπολήσει η δημοτική αρχή τις σκέψεις περί δημιουργίας καταυλισμού με λυόμενα στην περιοχή; Ναι ή όχι; 

Το σχετικό δελτίο Τύπου:

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας με παράρτημα Ρομά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ  ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ  ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΧΩΡΙΟΥ 

Στο πλαίσιο σχεδίου μέριμνας για την προστασία των κατοίκων σε καταυλισμούς και οικισμούς Ρομά αλλά και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/01/22 διανομή  υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βέροιας. Συγκεκριμένα διανεμήθηκαν αντισηπτικά διαλύματα και γάντια από κλιμάκιο της δομής. Παράλληλα έγινε ενημέρωση από  την επισκέπτρια υγείας  κ. Ηλιάνα Φυντανάκη  για το πως μπορούμε να προφυλαχθούμε από τον κορονοϊό και τα μέτρα  αυτοπροστασίας που πρέπει να τηρούνται.   

Σκοπός της δράσης ήταν η καλύτερη ενημέρωση του πληθυσμού Ρομά για θέματα της πανδημίας καθώς και η λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα. Στόχος όλων των παρεμβάσεων είναι η προστασία των Ρομά αλλά και των περιοίκων. 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Υγείας – Εθελοντισμού κ. Γεωργία Μπατσαρά και τα στελέχη του παραρτήματος ΡΟΜΑ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στη δημοτική αστυνομία του Δήμου Βέροιας για την συμβολή τους, στην προσπάθεια αυτή.

ex-Αιρετικά (editorial)

Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα… δόγματα
(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα “Για τη στήλη ex-Αιρετικά”)

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή