Δήλωση της πρ. βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φρόσω Καρασαρλίδου στα social media:

Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης δε μπορούν να συνεννοηθούν ούτε για τα βασικά!

❌ Οι αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και την ενέργεια απειλούν άμεσα την κοινωνία. Οι νέες αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής αναμένεται να αγγίξουν το 20% και παρόλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να αδιαφορεί προκλητικά. Ταυτόχρονα, οι εκρηκτικές αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας έχουν οδηγήσει σε ακραία ενεργειακή φτώχεια τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

👎 Η πολιτική της Κυβέρνησης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κωμικοτραγική, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλαν μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών τους διέψευσε άμεσα. Σε ποια άλλη Κυβέρνηση επικρατεί τέτοια ασυνεννοησία;

✔Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες προτείνει: 

📌Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών.

📌 Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης έως τα 40.000 ευρώ.

📌Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για πετρέλαιο θέρμανσης κατά 93%, για πετρέλαιο κίνησης κατά 20% και για βενζίνη κατά 50%.  

📌 Μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους, και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

📌Άμεση αντιμετώπιση του χρέους νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί την περίοδο της πανδημίας σύμφωνα με διαγραφές μέρους αυτού και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

📌 Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αγροτών.

Η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί. Η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη Κυβέρνηση με προτάσεις και λύσεις!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή