Δήλωση της πρ. βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φρόσω Καρασαρλίδου στα social media:

Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης δε μπορούν να συνεννοηθούν ούτε για τα βασικά!

❌ Οι αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και την ενέργεια απειλούν άμεσα την κοινωνία. Οι νέες αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής αναμένεται να αγγίξουν το 20% και παρόλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να αδιαφορεί προκλητικά. Ταυτόχρονα, οι εκρηκτικές αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας έχουν οδηγήσει σε ακραία ενεργειακή φτώχεια τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

? Η πολιτική της Κυβέρνησης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κωμικοτραγική, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλαν μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών τους διέψευσε άμεσα. Σε ποια άλλη Κυβέρνηση επικρατεί τέτοια ασυνεννοησία;

✔Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες προτείνει: 

?Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών.

? Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης έως τα 40.000 ευρώ.

?Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για πετρέλαιο θέρμανσης κατά 93%, για πετρέλαιο κίνησης κατά 20% και για βενζίνη κατά 50%.  

? Μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους, και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

?Άμεση αντιμετώπιση του χρέους νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί την περίοδο της πανδημίας σύμφωνα με διαγραφές μέρους αυτού και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

? Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αγροτών.

Η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί. Η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη Κυβέρνηση με προτάσεις και λύσεις!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή