Τ’ άη Γιαννιού σήμερα (7/1/2022), φίλη μου και φίλε και, συγγνώμη που θα σε χαλάσω, αυτή η γιορτή σημαίνει και… επίσημα το τέλος των εορτών των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς (του “Αγίου Δωδεκαημέρου”, κατά το εκκλησιαστικότερο). Ευτυχώς το ΣΚ που “κόλλησε” στις σχολικές διακοπές έδωσε μια μικρή… ανάσα.

Από Δευτέρα 10 του Γενάρη, λοιπόν, τα κεφάλια μέσα για μαθητές και καθηγητές και για πολλούς… αδειούχους! Μέσα, μεταφορικά, αλλά μέσα και κυριολεκτικά! Μέσα στις μάσκες και εν μέσω χιλιάδων κρουσμάτων παντού! Συγκεκριμένα στην Ημαθία, με γύρω στις 2.000 ενεργά κρούσματα (σταθερά) επισήμως καταγεγραμμένα στην Ημαθία (δηλαδή τα διπλάσια τουλάχιστον στην πραγματικότητα), αλλά ναι, με “κανονική” έναρξη των σχολείων. 

“Κανονική” λέγοντας εννοούμε κανονική κατά την Μητσοτάκεια και Κεραμαϊκή αντίληψη. Αλλά όχι μόνον αυτών. Και την Βεσυροπούλεια, την Μπαρτζωκική και την Τσαβδαριδική αντίληψη, καθώς και οι τοπικοί μας βουλευτές (ο πρώτος εξ αυτών και υφυπουργός) προφανώς συντάσσονται βαθυσεβάστως και ασκαδραμικτί στα κελεύσματα του… καπετάνιου και της… τιμονιέρισσας του Υπ. Παιδείας, εφόσον δεν εξέφρασαν καμία άλλη άποψη,

Ο φόρος, το χαράτσι κόβιντος αν θέλετε, που πληρώσαμε ως νομός, είναι μεγάλος. Και προφανώς με αγωνία οι γονείς θα στείλουν (όσοι στείλουν) τα παιδιά τους στο σχολείο. Διότι, αυτό και αν είναι μεγάλη πετυχισιά, μπορεί τα κρούσματα να είναι υπερπολλαπλάσια, αλλά τα μέτρα στα σχολεία παραμένουν σταθερά ίδια, σαν να είναι κόλπα… ζόρικα που κάνουν στην Ινδία, συστήματα άχαστα που δεν τ’ αλλάζεις με τίποτα ή οσίου γέροντος πνευματικός κανόνας, που δεν θέλουν να παραβούν! 

Οι μαθητές κανονικά στο… προστατευμένο περιβάλλον και αν δεν πέσουν σαν τα κοτόπουλα από covid οι μισοί τουλάχιστον μαθητές – όχι… μαθητάκι – εκεί, θα μένουν μέσα στην αίθουσα μέχρι ο κορωνοϊός να γυρίσει όλο το αλφάβητο δυο φορές! 

Και έρχεται και ψύχρα από βδομάδα, γιατί – να μην ξεχνιόμαστε – ένα από τα ισχυρότερα κυβερνητικά μέτρα κατά του covid19 είναι τα… ανοιχτά παράθυρα!

Κατά τ’ άλλα, καλή χρονιά βρε! Με το καλό το νέο έτος! Τα λέμε από την άλλη Παρασκευή με το “My fellow… Greeks” του Καπετάν Κυριάκου που θα μας λέει ότι… “οι δύο επόμενες βδομάδες θα είναι κρίσιμες!”

ΥΓ: Μέχρι και το Netflix επιστρατεύσαμε στον πολιτικό δημόσιο λόγο… (και ο Τσίπρας άρχισε να επικαλείται τον Θεό ρε φίλε, για να δεις πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα!)

 Αντί ΥΓ2:


(πηγή fotos: Διάσπαρτα στο fb) 

ex-Αιρετικά (editorial)

Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα… δόγματα
(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα “Για τη στήλη ex-Αιρετικά”)

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή