Εν τω μεταξύ, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του συλλυπητήρια μηνύματα εκδόθηκαν και δημοσιεύονται παρακάτω:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με μεγάλη θλίψη ενημερώνει τους φίλους της για την αναπάντεχη και οδυνηρή απώλεια του προέδρου της Αριστοτέλη Σιδηρόπουλου σε ηλικία 67 ετών.

Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 στις 12μ, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου (κοιμητήρια) στην Βέροια σε αυστηρό οικογενειακό κύκλο κατ’ επιθυμίας της οικογένειας.

Η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Πρωτοβουλία για το Παιδί στους λογαριασμούς:

– ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 

   ΙΒΑΝ  GR32 0171 2100 0062 1004 0035 547

– ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:

   IBAN GR40 0110 3250 0000 3254 8060 261

– ALPHA BANK:

   IBAN GR34 0140 5370 5370 0200 2000 804

– EUROBANK:

   IBAN GR47 0260 6830 0000 8020 0693 926

Ο Δήμαρχος Βέροιας για την απώλεια του Τέλη Σιδηρόπουλου

Σήμερα αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο που έδωσε την ψυχή του για την υπεράσπιση και την προστασία των παιδιών. Αποχαιρετούμε μία προσωπικότητα η παρουσία της οποίας συμβόλιζε πολλά για την πόλη και την κοινωνία της Βέροιας. Λέμε αντίο στον Τέλη Σιδηρόπουλο που με τη μοναδική του δύναμη άγγιζε από το 2008 τις ευαίσθητες χορδές της παραμέλησης, της κακοποίησης και της εγκατάλειψης ανήλικων παιδιών. Εδώ και χρόνια η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» δημιούργησε ένα πεδίο δράσης προς την φροντίδα νέων ατόμων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες και βιώνουν παραμέληση, βία, περιθωριοποίηση και απόρριψη, στο σπίτι, στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Το κοινωνικό έργο του Τέλη Σιδηρόπουλου χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντικό. Οι δομές του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας της Βέροιας, Το Σπίτι της Βεργίνας, το Κέντρο Αναφοράς και παροχής συμβουλευτικής της Βέροιας, το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος της Βέροιας και η Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης της Βέροιας παρέχουν  ασφάλεια, σεβασμό, ελευθερία και αγάπη αλλά κυρίως βοηθούν τα παιδιά να ανακτήσουν την παιδική τους ηλικία, θεραπεύοντας το τραύμα τους.

Η συμβολή του στην αντιμετώπιση ενός σύγχρονου προβλήματος και η γενναιοδωρία του χαρακτήρα του θα μας συνοδεύουν πάντα…

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Δήμαρχος Βέροιας

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

«ΕΡΑΣΜΟΣ». Αποχαιρετώντας τον Τέλη Σιδηρόπουλο, τον άνθρωπο που έκανε την Πρωτοβουλία… Θεσμό!

To ΔΣ και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απρόσμενη εκδημία του Αρχιτέκτονα – Μηχανικού και Προέδρου της «Πρωτοβουλίας για το παιδί» Τέλη Σιδηρόπουλου. Ενός ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην τοπική μας κοινωνία, ως «θεμέλιος, ακρογωνιαίος λίθος» στο δύσκολο οικοδόμημα του εθελοντισμού,  και ειδικότερα στο τόσο ευαίσθητο αντικείμενο της προστασίας του κακοποιημένου παιδιού, αναλαμβάνοντας ο ίδιος μια …πρωτοβουλία που έγινε πραγματικός θεσμός αγάπης και έργου σε μια εποχή που οι αρμόδιοι θεσμοί ήταν και παραμένουν απόντες εν πολλοίς. 

Η παρακαταθήκη που άφησε,  με την οργάνωση του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί», ενός ισχυρού σήμερα φορέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, που στήριξε και υποστηρίζει  εκατοντάδες κακοποιημένα παιδιά, από το 2006, είναι τεράστιας σημασίας. Το όνομα του Τέλη έχει ήδη γραφτεί στην Ιστορία, μα πιο πολύ στις καρδιές των ωφελούμενων παιδιών,  των συναδέλφων του και όλων ημών που συναγωνιστήκαμε κοντά του, σε κοινούς αγώνες του εθελοντισμού, με συναφή αντικείμενα, αλλά πρωτίστως με κοινή αφετηρία την ανιδιοτελή αγάπη μας για τον άνθρωπο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους εργαζομένους της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί», με την ευχή ο Θεός να αναπαύσει μια ψυχή που αδιαμφισβήτητα επιτέλεσε άριστο και Θεάρεστο έργο! 

Για το ΔΣ 

Η Πρόεδρος

Γεωργία Φωστηροπούλου

Μήνυμα του αντιδημάρχου Βέροιας Αλέξη Τσαχουρίδη

ΣΤΗΝ  ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΕΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.

ΑΝΤΙΟ  ΦΙΛΕ!

Πηγαίνοντας στο Δημαρχείο, από συνήθεια  γύρισα και  έριξα το βλέμμα στον πίνακα «ανακοινώσεων»..

Με κοίταζες από κει, όπως πάντα, όπως κοιτάμε τους αληθινούς φίλους, αυτούς που αγαπάμε, εκτιμάμε, σεβόμαστε, πέρα από δουλειές και «δημόσιες σχέσεις»…

Άλλωστε ποτέ δεν ήσουν  των  «ιδιαιτέρων » δημοσίων σχέσεων, πλην των απολύτως και ουσιαστικά  αναγκαίων αυτών που βοηθούσαν στο μεγάλο σου έργο, έργο ζωής, του ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.

Από το 81 μαζί, στην δουλειά  μα και στις ατελείωτες συζητήσεις , αναζητήσεις μιας καλύτερης κοινωνίας, πίνοντας που και που και λίγο κόκκινο κρασί, με τον Σωτήρη, τον Φώτη, τον Στέφανο !

Και το 2005 όταν έγινε το μεγάλο κακό στην πόλη  μπήκες μπροστά για τον Αλεξ, και κάλεσες και μας που σταθήκαμε δίπλα σου, ο καθένας όπως και απ’  όπου μπορούσε, για να μη ζήσουμε πάλι τα ίδια.

Έγινε σκοπός της ζωής σου, έγινε η ζωή σου και με τον προσωπικό σου κυρίως αγώνα Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΟΥ, ξεπέρασε τα σύνορα της Ημαθίας της Ελλάδας και έφθασε στα πέρατα της γης,  δίνοντας  μέσα από αυτήν στα ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, νέα προοπτική για την ζωή.

Τα λόγια λίγα φίλε  μου,  η πορεία σου, το έργο σου είναι αυτά που θα σε κρατούν πάντα κοντά μας, στην μνήμα μας, οδηγός το παράδειγμα σου.

Καλό ταξίδι Τέλη! Γρήγορα θ ανταμώσουμε, να  πούμε και να κάνουμε όσα δεν προλάβαμε!

Αλέξης Τσαχουρίδης 

 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή