Αρχική Ροή Ειδήσεων Αναρρωτική άδεια με rapid test για όλους ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης

Αναρρωτική άδεια με rapid test για όλους ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης

Με θετικό rapid test θα μπορούν να λαμβάνουν άδεια όλοι οι εργαζόμενοι από τη δουλειά τους, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας ότι η σχετική ΚΥΑ θα εκδοθεί άμεσα.

Ο υπουργός Υγείας, ανέφερε ακόμη ότι όσοι είναι εμβολιασμένοι και βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό με rapid test θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν και το πιστοποιητικό νόσησης. Ωστόσο οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα λαμβάνουν το πιστοποιητικό μόνο αν υπάρχει θετικό PCR τεστ.

«Οι εμβολιασμένοι για να το λάβουν θα πρέπει να έχουν θετικό rapid test και οι ανεμβολίαστοι θετικό PCR. Για να δοθεί αναρρωτική άδεια από την εργασία, αρκεί το θετικό rapid test για όλους και οι εργοδότες στην περίπτωση αυτή είναι υποχρεωμένοι να δίνουν την αναρρωτική άδεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ, η οποία σε πρώτη φάση παρατηρείται στα επείγοντα περιστατικά κυρίως και στις απλές κλίνες.

«Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ αλλά και για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται», σημείωσε και αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών. Άμεσα, όπως είπε, θα διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές το 10% έως 15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περιστατικά. Συνεργασία υπάρχει και στο σκέλος των κλινών ΜΕΘ που το σύνολό τους έχει διατεθεί για non covid περιστατικά στο ΕΣΥ, αλλά και σε άλλα περιστατικά non covid που διαχειρίζονται οι ιδιωτικές κλινικές κατόπιν κατεύθυνσης που δίνεται από το ΕΣΥ.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή