Την ήττα με 1-0 γνώρισε από τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο η Βέροια, την Τετάρτη 29/12/2021. Η “Βασίλισσα” έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και έχασε από τον μέτριο Ηρακλή. Στο πρώτο μέρος και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες αλλά καμιά δεν σκόραρε. Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε σκόραρε και κράτησε το προβάδισμά του έως το τέλος.

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο και έληξε χωρίς τέρματα. Οι 500 περίπου φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα ματς κέντρου, με πολλά λάθη και λίγες ευκαιρίες στις δυο περιοχές.

Ο Ηρακλής απείλησε πρώτος. Μόλις στο 7’, μετά από σέντρα του Πανάγου, ο Βιτίνιο βρέθηκε μόνος στην περιοχή της Βέροιας, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Βέροια έφτασε κοντά στο γκολ στο 22’. Ο Γαβριηλίδης έβγαλε με πάσα μόνο τον Γιακουμάκη αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή απόκρουσε την μπάλα με το κεφάλι.

Στο 32’ ο Ηρακλής προσπάθησε να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή αλλά στην προσπάθεια που έκανε ο Ματίας Τόμας η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Η Βέροια είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Στο 36’ ο Μούργος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε κάτι σαν σουτ, πετάχτηκε με προβολή ο Πασάς να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αλλά για λίγα εκατοστά δεν πρόλαβε.

Ο Ηρακλής έκλεισε το ημίχρονο με μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 45’ πάλι μετά από σέντρα ο Βιτίνιο βρέθηκε μόνος στην περιοχή της Βέροιας αλλά το σουτ αποκρούστηκε από τον Βελλίδη.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής ήταν πιο ζωηρός και στο 67’ άνοιξε το σκορ. Μετά από κάθετη μπαλιά, ο Βελλίδης πετάχτηκε και απόκρουσε στα πόδια του Ναπολιτάνο, η μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή στον Ματίας Τόμας ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 1-0.

Η Βέροια πίεσε μετά το γκολ όμως στο 79’ κινδύνευσε όταν ο Ηρακλής έκανε αντεπίθεση αλλά ο Τότσκα μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη.

Στο 82’ η Βέροια βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση. Μετά από φάση διαρκείας, ο Ορφανίδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά αμυντικός του Ηρακλή έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Στο 90′ πάλι ο Ορφανίδης έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θεοχάρης (Σάββας, Αναστασιάδης)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παλαβράκης, Πανάγου, Χρουσιέλ, Πήλιος, Παπαστεργιανός, Βιτίνιο (79’ Μασούρας), Ματίας Τόμας (79’ Κάκκο), Καρτσαμπάς (82’ Μπαστακός), Σγουρής, Ναπολιτάνο (72’ Κωστούλας), Τότσκα.

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (39’ Περδίκης), Σκόνδρας, Παπαχρήστος, Ράμος (59’ Μπλέτσας), Γαβριηλίδης, Πόζογλου (59’ , Μούργος (75’ Ορφανίδης), Πασάς, Γιακουμάκης (75’ Μυστακίδης).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Ολυμπιακός Βόλου – Αλμωπός Αριδαίας 1-1

ΠΑΟΚ Β’ – Καβάλα (Αναβλήθηκε)

ΑΟ Τρίκαλα – Θεσπρωτός 2-1

ΑΕΛ – Ξάνθη 4-0

Απόλλων Λάρισας – Πιερικός 0-0

Ολυμπιακός Β’ – Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1

Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου 2-4

Ηρακλής – Βέροια 1-0

Ρεπό: Νίκη Βόλου

Βαθμολογία

Ξάνθη 22

Βέροια 21

Αναγέννηση Καρδίτσας 19

ΑΕΛ 16

Ολυμπιακός Β’ 14

Θεσπρωτός 13

Αλμωπός Αριδαίας 13

ΑΟ Τρίκαλα 13

Νίκη Βόλου 12

Ηρακλής 12

Απόλλων Πόντου 11

Πιερικός 10

ΠΑΟΚ Β’ 10

Ολ. Βόλου 9

Πανσερραϊκός 9

Απόλλων Λάρισας 3

Καβάλα 0

(*) Ο πρώτος παίζει μπαράζ ανόδου με τον πρώτο του άλλου ομίλου.

(*) Οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται. Ολυμπιακός Β’ και ΠΑΟΚ Β’ ούτε προβιβάζονται, ούτε υποβιβάζονται

Η επόμενη αγωνιστική (11η) Τετάρτη 5/1

Απόλλων Πόντου – Ηρακλής

Αναγέννηση Καρδίτσας – Πανσερραϊκός

Πιερικός – Ολυμπιακός Β’

Ξάνθη – Απόλλων Λάρισας

Θεσπρωτός – ΑΕΛ

Καβάλα – ΑΟ Τρίκαλα

Αλμωπός Αριδαίας – ΠΑΟΚ Β’

Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου

Ρεπό: Βέροια

//

Πηγή