ΔΤ από ΕΛΠΝ: Την παραμονή των Χριστουγέννων στις 8:00 μ.μ., η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας πρόκειται να σας ταξιδέψει από τον Πόντο και την Μικρά Ασία, μέχρι τη Νάουσα και την Μακεδονία, με ένα παραδοσιακό γιορτινό πρόγραμμα.
Η Α’ προβολή θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 24/12/2021 και ώρα 8:00 μ.μ. στη σελίδα της Λέσχης στο Facebook (https://fb.watch/a4iQ95gnSs/) και στο κανάλι της στο YouTube (https://youtu.be/mkijuOK64DY). Κατά την διάρκεια των εορτών, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την εκπομπή τηλεοπτικά, στα προγράμματα των σταθμών Europe1 και PellaTv.

H ιδέα ανήκει στον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Φώτη Φανιάδη και έλαβε οστά με τη συμβολή των μελών και των τμημάτων του Συλλόγου. Στο «Καμίνι» του κέντρου βιομηχανικής κληρονομιάς Νάουσας στήνεται ένα αυθόρμητο γλέντι με μελωδίες και ακούσματα, βγαλμένα απ’ το παρελθόν. Ο Τάκης Μπάϊτσης και ο Βασίλης Ασβεστάς μας διηγούνται τα ήθη και έθιμα του Δωδεκαημέρου, ενώ η δεκαμελής ορχήστρα μας οδηγεί στα δικά της μουσικά μονοπάτια, ώστε να περάσουμε και τα φετινά Χριστούγεννα, συντροφιά.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Ασβεστάς, Αλέξανδρος Φειδάντσης, Γιάννης Γαλίτης, Θωμάς Μπούκτσης, Νίκος Αλαΐτσης, Ανέστης Φετφατζίδης, Γιώργος Κοτίδης, Άννα Κουτσιμανή. Τραγουδούν οι: Ανθή Καλαϊτζίδου, Δημήτρης Σολάκογλου.

Χορεύουν μέλη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας.

Παρουσίαση: Γιώργος Κασαπίδης

Παραγωγή: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»

Με την αρωγή του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας

 

*Για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων, έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από την διάδοση της νόσου Covid-19.

//

Πηγή