Μετά το… στόλισμά μας στον Δήμο Βέροιας για τον μη στολισμό στην πλ. Ωρολογίου (δείτε εδώ το θέμα) οφείλουμε να επανέλθουμε, αυτή τη φορά για να πούμε μια καλή κουβέντα, διότι, μπορεί να μην είμαστε φειδωλοί στην κριτική μας εκεί που πρέπει, αλλά – έστω και με μέτρο στα καλά λόγια – πρέπει να λέγεται και του… στραβού το δίκιο! 

Μόλις 4 ημέρες μετά την δημοσίευση του άρθρου μας στην στήλη “ex-Αιρετικά”, στο οποίο δημοσιεύθηκε και η αγωνιώδης έκκληση επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, σχετικά με την… μαυρίλα της πλ. Ωρολογίου, με χαρά μας πληροφόρησαν αναγνώστες μας ότι κάτι κινήθηκε! 

Στην επιτόπια ολιγόλεπτη επίσκεψή μας για να δούμε τις χριστουγεννιάτικες παρεμβάσεις της αντιδημαρχίας Τεχνικών, πέρα από το φωτισμένο έλκηθρο και την καμάρα που τοποθετήθηκε στην πλατεία, αλλά και τον προβολέα που άναψε και φώτισε τα… σκοτάδια, με χαρά διαπιστώσαμε ότι περαστικοί, οικογένειες με μικρά παιδιά και νεαρά άτομα έσπευσαν να… αξιοποιήσουν τον στολισμό ως φόντο στην… σέλφι τους και για μερικές στιγμές παιχνιδιού. 

Είναι αυτό που συνηθίζουμε να λέμε στα σχόλιά μας: Δεν χρειάζονται πάντα πολυδάπανες κινήσεις, αλλά καλαίσθητες και στοχευμένες δράσεις. 

Θα μπορούσαν να γίνουν κι άλλα πράγματα, ναι. Αλλά και μόνο που ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Δ. Βέροιας Αλέξης Τσαχουρίδης και η ομάδα του αφουγκράστηκαν την αγωνία των κατοίκων και των επιχειρηματιών, όπως αντίστοιχα έγινε για τις περιοχές του πεζοδρομημένου εμπορικού κέντρου που αρχικά ήταν εκτός σχεδιασμού, λέει πολλά. 

Ωστόσο, επιμένουμε. Καλές οι πινελιές, αλλά θα πρέπει ο Δήμος να πιάσει τις… μπατανόβουρτσες και να κάνει μεγάλες παρεμβάσεις στην πλατεία Ωρολογίου, ώστε να γίνει και πάλι μια κεντρική, όμορφη, και φιλόξενη πλατεία.

Βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή