Ερώτηση για το εάν η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας θα διοργανώσει φέτος Χριστουγεννιάτικές εκδηλώσεις στην πόλη έθεσε ο πρώην πρόεδρος της Επιχείρησης Θεόφιλος Κορωνάς στον σημερινό πρόεδρο Κώστα Ρίζο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021. 

Ο Κώστας Ρίζος απαντώντας στον προκάτοχό του στην προεδρία της ΚΕΠΑ εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν πρέπει να γίνουν εκδηλώσεις λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης και ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει σχετική απόφαση, με τον Θεόφιλο Κορωνά να ανταπαντά ότι εφόσον δεν υπάρχει απαγόρευση η ΚΕΠΑ θα πρέπει να δώσει το “παρών”, καθώς έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει εκδηλώσεις με όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr τελικά μάλλον τα νέα δεν είναι καλά, καθώς κατά πάσα πιθανότητα η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας δεν θα παρουσιάσει οργανωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, σε κλειστούς ή – κυρίως – σε ανοιχτούς χώρους. Αν και, όπως μαθαίνουμε, προσχέδιο και προτάσεις υπάρχουν.

Θεωρούμε πως πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα, διότι αν δεν δώσει τον… ρυθμό η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας για να μπει η αγορά και η πόλη της Βέροιας στο εορταστικό κλίμα, πάντα τηρουμένων των μέτρων, ποιος θα τον δώσει; 

Να θυμίσουμε ότι τα χρόνια της πανδημίας η ΚΕΠΑ προσάρμοσε το πρόγραμμα της, διοργάνωσε εκδηλώσεις που διασφάλιζαν την τήρηση των μέτρων, με μικρές συναυλίες σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου διέρχονται ή κάθονται σε καταστήματα Υ.Ε. πολίτες (βλέπε Μουσικό Περίπτερο κ.α.), ενώ και οι μουσικές “περατζάδες” που κατά καιρούς είδαμε θα ήταν σίγουρα “άκακες”. Σε κάθε περίπτωση, αν υπήρχε βούληση θα υπήρχαν σίγουρα πολλές ιδέες. 

Φτάσαμε δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, με σαφώς καλύτερα δεδομένα που υπήρχαν πριν 15 μέρες και 1 μήνα, όπου εκδηλώσεις γίνονταν κανονικά. 

Ας μην αφήσουμε “άηχη” την πόλη τώρα που το έχει περισσότερη ανάγκη!

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή