Δελτίο Τύπου από Σχολείο Ειδικής Αγωγής Βέροιας: Το Σχολείο Ειδικής Αγωγής Βέροιας με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Των Ατόμων με Αναπηρία, συνεργάστηκε με σχολικές τάξεις Δημοτικών σχολείων του νομού μας με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Πραγματοποιήθηκαν  διαδικτυακές  τηλε-συναντήσεις με μαθητές της Ε΄ Τάξης του Δ.Σ. Μελίκης με την συνεργασία του Τμήματος  Ένταξης και των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών τους  αλλά και με τους μαθητές της Ε1 του 7ου Δ.Σ. Βέροιας σε συνεργασία με την δασκάλα τους.

Δημιουργήθηκε εικαστική καλλιτεχνική δημιουργία για τη διαφορετικότητα σε συνεργασία του σχολείου μας με τα Νηπιαγωγεία Μέσης και  Τριλόφου και στάλθηκε στις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης το σχολείο μας επισκέφθηκαν, τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 10ουΔ.Σ. με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους.

Μέσα από τις δράσεις μας υπογραμμίστηκαν, η αναγκαιότητα διασφάλισης ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, η αναγκαιότητα επαφής και αποδοχής  στα άτομα με αναπηρία , η καλλιέργεια σεβασμού και καταπολέμησης των διακρίσεων και του αποκλεισμού τους. 

Το μήνυμα μας η νέα γενιά να καταφέρει εδραιώσει την ενότητα, την ισοτιμία, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη στο διαφορετικό συνάνθρωπο μας.

«ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ»

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή