ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Την ανάγκη αποζημίωσης των παραγωγών βιομηχανικής ντομάτας για τις μεγάλες ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγές τους από τις έντονες βροχοπτώσεις υπογράμμισε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην Προϊσταμένη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια κ. Μαρία Παππά.

Επισκεπτόμενος το τοπικό γραφείο του Οργανισμού μαζί με πληγέντες καλλιεργητές της Ημαθίας ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι οι αποζημιώσεις για το προϊόν της ντομάτας θα αποτελέσουν βαθιά ανάσα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την αγροτική παραγωγή εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της διαδικασίας αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών ροδακίνων, νεκταρινιών και λοιπόν δενδροκαλλιεργειών από τους φετινούς ανοιξιάτικους παγετούς, επισημαίνοντας ότι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ταχύτατης καταβολής των σχετικών ποσών είναι κομβικής σημασίας για την οικονομική ανακούφιση του αγροτικού κόσμου του νομού μας που θα έχει οριζόντιες ευεργετικές συνέπειες  στη συνολική οικονομική δραστηριότητα του Νομού.

Η κ. Παππά τόνισε στον Βουλευτή Ημαθίας ότι ο Οργανισμός καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον παραγωγό.

Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Τσαβδαρίδης είχε νωρίτερα συνάντηση με καλλιεργητές της τοπικής κοινότητας Λουτρού του Δήμου Αλεξάνδρειας, οι οποίοι του μετέφεραν την αγωνία αλλά και την προσδοκία τους για γρήγορες αποζημιώσεις με τον Βουλευτή να σημειώνει ότι θα παρακολουθεί στενά την πορεία του ζητήματος.

ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Για ένα εξαιρετικά σημαντικό νομοσχέδιο που έχει ως φιλοσοφία την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την προστασίας του κοινωνικού συνόλου ως ασπίδα σε μία εγκληματική δράση η οποία έχει μεταλλάξει επί τα χείρω τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της, μέσω της αυστηροποίησης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας έκανε λόγο ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην σχετική ομιλία του στη Βουλή.

Όπως σημείωσε, οι βασικοί άξονες του σχεδίου νόμου συμπεριλαμβάνουν,

· την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ σε ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ συγκεκριμένων ειδεχθών εγκλημάτων, που είχαν υποβαθμιστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, όπως της εσχάτης προδοσίας, της ανθρωποκτονίας, του ομαδικού βιασμού, της θανατηφόρας ληστείας και της αιμομιξίας

· την ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ που τελούν κατ’ επανάληψη σοβαρά ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

· τη ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ του αξιοποίνου στα εγκλήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την κλιματική κρίση όπως ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΔΑΣΩΝ που θα τυποποιείται πλέον ΜΟΝΟ ΩΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

· καθώς και την ΚΑΤ’ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ διεξαγωγή της ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ και την ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ κακουργημάτων που αφορούν ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Ο Βουλευτής Ημαθίας επισήμανε ότι η αυστηροποίηση των ποινών κρίθηκε ως απαραίτητη καθώς είναι πέρα από κάθε λογική να μπαίνουν στη φυλακή «για το θεαθήναι» εγκληματίες για ειδεχθή εγκλήματα και μετά από 5 χρόνια να κυκλοφορούν ελεύθεροι σαν να μην τρέχει τίποτα, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα αλλά και γιατί είναι εξοργιστικό να μην τιμωρούνται ως κακούργημα η αιμομιξία και ο βιασμός ανηλίκου αλλά να αντιμετωπίζονται μέχρι και σήμερα ως πλημμέλημα με ποινές – ντροπή από 2, 3 έως 5 έτη.

Όπως το ίδιο εξοργιστικό είναι το να μην υπάρχει αυτεπάγγελτη δίωξη για την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας στον εργασιακό χώρο που ενώ, δυστυχώς, πληγώνει βαθιά τα σώματα και τις ψυχές εκατοντάδων απροστάτευτων θυμάτων εντούτοις λίγες μόνο φορές βρίσκει το φως της δημοσιότητας καθώς ελάχιστοι καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις, υπό τον φόβο της μετέπειτα αποπομπής τους από την εργασία.

Ασκώντας έντονη κριτική για την αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του νομοσχεδίου, ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάει ότι ψήφισε σχεδόν εν κρυπτώ τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα στο γόνατο, μια μέρα πριν κλείσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο για τις εκλογές του 2019 με αποτέλεσμα να υπάρχουν σωρεία προβληματικών διατάξεων που απαιτούσαν αλλαγές από τη νέα Κυβέρνηση της ΝΔ.

«Ακόμη και σήμερα, την ώρα που στο παρόν νομοθέτημα η Κυβέρνηση εισάγει με το άρθρο 191 την αυστηροποίηση της ποινικής αντιμετώπισης της ανεξέλεγκτης τοξικότητας που προκαλεί στην κοινωνία μας η πανδημία των fake news, που κλονίζει την κοινωνική γαλήνη, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα ρητά και τη δημόσια υγεία λόγω της εκτεταμένης διασποράς φημών που προκαλούν πανικό στους πολίτες και κοστίζουν ζωές, κάποιοι μιλάνε για απόπειρα να φιμωθεί η ελευθερία της έκφρασης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβδαρίδης.

Αναλυτικά η ομιλία του Βουλευτή:

//

Πηγή