Αρχική Ροή Ειδήσεων Φρ. Καρασαρλίδου κατά βουλευτών Ημαθίας ΝΔ για ν/σ Λαϊκών: Τελικά ποιανού συμφέροντα...

Φρ. Καρασαρλίδου κατά βουλευτών Ημαθίας ΝΔ για ν/σ Λαϊκών: Τελικά ποιανού συμφέροντα εξυπηρετούν;

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φρόσω Καρασαρλίδου προέβη στην παρακάτω δήλωση, αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, εγκαλώντας παράλληλα τους τοπικούς βουλευτές Ημαθίας της ΝΔ για την υπερψήφισή του. 

Αναφέρει συγκεκριμένα η Φρόσω Καρασαρλίδου:

Με μόνο 158 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εκ των οποίων οι 3 από τους βουλευτές της Ημαθίας, η κυβέρνηση της Ν.Δ ,αγνοώντας την αντιπολίτευση ,την τοπική αυτοδιοίκηση ,αλλά κυρίως τους αγρότες  παραγωγούς και τις οικογένειες που ζουν από αυτές, υπερψήφισε το νομοσχέδιο που αποτελεί ταφόπλακα για το θεσμό των λαϊκών αγορών , όπως τον γνωρίζουμε τόσα χρόνια.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το νομοσχέδιο αυτό:

  • Καταργεί ένα θεσμό που λειτούργησε 100 σχεδόν χρόνια προς όφελος των Ελλήνων παράγωγων και των λαϊκών οικογενειών εξασφαλίζοντας φρέσκα και φθηνά τρόφιμα.
  • Καταργεί το δικαίωμα του Έλληνα παραγωγού να πουλά άμεσα στον καταναλωτή, αφού μετατρέπει την άδεια σε θέση των λαϊκών.
  • Καταργεί την αναλογικότητα των θέσεων 50% παραγωγοί και 50% έμποροι
  • Δίνει τις θέσεις των λαϊκών αγορών κατόπιν πλειστηριασμού, εξισώνοντας τον αγρότη παραγωγό με τα Σούπερ Μάρκετ.
  • Ενισχύει την ακρίβεια, η οποία ήδη έχει επιβαρύνει την ελληνική οικογένεια κατά 166 ευρώ, αφού προσθέτει τον κρίκο του μεσάζοντα ανάμεσα στον παραγωγό και  καταναλωτή και στις λαϊκές αγορές. 

Αναρωτιέται κανείς, γιατί οι τρεις βουλευτές της Ημαθίας, ενός κατά βάση αγροτικού Νομού, στήριξαν το καταστροφικό αυτό νομοσχέδιο που καταδικάζει στη φτώχια τον αγροτικό κόσμο; Τελικά ποιανού συμφέροντα εξυπηρετούν;  Το σίγουρο είναι, ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης , την οποία στηρίζουν με την ψήφο τους, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των απλών πολιτών, αλλά των μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύτηκε στη Βουλή, ότι η επόμενη προοδευτική Κυβέρνηση θα καταργήσει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα. Οι λαϊκές αγορές ανήκουν στο λαό και εκεί πρέπει να επιστρέψουν!

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή