Αρχική Ροή Ειδήσεων Προαπαιτούμενο για βελτίωση οδηγικής συμπεριφοράς ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου εξέτασης & εκπαίδευσης...

Προαπαιτούμενο για βελτίωση οδηγικής συμπεριφοράς ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου εξέτασης & εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών

«Στη χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια συντελείται μία γενοκτονία με πάνω από 120.000 νεκρούς και πάνω από 350.000 αναπήρους λόγω των τροχαίων δυστυχημάτων, τα οποία δυστυχώς αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 18-44 ετών. Να γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού πλαισίου που θα βελτιώσει την οδηγική συμπεριφορά των πολιτών ώστε όταν κρατάμε το τιμόνι του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας μας αυτό να είναι εργαλείο και όχι όπλο».

Με αυτή τη διαπίστωση ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης επί του σχεδίου νόμου της Κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εξέτασης και εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών.

Ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι κεντρική στόχευση του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση της αξιοκρατίας και της αξιοπιστίας καθώς και η εξάλειψη φαινομένων διαφθοράς στη διαδικασία των εξετάσεων που αποτελούσε καρκίνωμα για πολλά χρόνια και συντελούσε στο να παίρνουν δίπλωμα νέοι οδηγοί χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία και με ελλιπέστατη γνώση οδήγησης, οι οποίοι τελικώς έβγαιναν ανεξέλεγκτοι στους δρόμους, με όσους κινδύνους αυτό συνεπαγόταν για τους ίδιους, για τους συνεπιβαίνοντές τους αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.

Ανάμεσα στις κομβικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, όπως υπογράμμισε, είναι η τοποθέτηση κάμερας στο όχημα κατά τη διάρκεια της εξέτασης, η διεύρυνση του σώματος των εξεταστών με πιστοποιημένους δημοσίους υπαλλήλους και η δημιουργία του θεσμού του επόπτη.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη θέσπισης της δυνατότητας απόκτησης προσωρινής άδειας οδήγησης για νέους 17 ετών, με την προϋπόθεση να έχουν δίπλα τους έναν έμπειρο οδηγό αλλά και την διεύρυνση της δυνατότητας σύγχρονης εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών σε ομάδες συμπολιτών μας όπως αυτοί με αναπηρίες και αυτοί που δεν μιλούν καλά ελληνικά, καταδεικνύουν την τεράστια σημασία του εν λόγω σχεδίου νόμου, κατέληξε ο Βουλευτής Ημαθίας.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Τσαβδαρίδη:

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή