Επεισοδιακή ήταν η έλευση και η αποχώρηση οπαδών της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού στη Βέροια το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου 2021, οι οποίοι βρέθηκαν στο ΔΑΚ “Δημήτριος Βικέλας” Μακροχωρίου, για το αγώνα Φίλιππος Βέροιας – ΠΑΟ. 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του InVeria.gr, πάνω από 200 οπαδοί του Παναθηναϊκού ήρθαν από διάφορες περιοχές της χώρας στην Ημαθία, όλοι τους ΙΧ, γεγονός που έθεσε σε συναγερμό της Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας. 

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι εκ των οπαδών του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν σε χώρο φιλάθλων στο Μακροχώρι, σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας υλικές ζημιές. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας του Φιλίππου, κάποιοι φίλαθλοι μπήκαν με άγριες διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο, τραυματίζοντας στα πλευρά τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Αναστασίου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να έχει κάτι σοβαρό, όπως έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Για τα επεισόδια η ανακοίνωση του Φιλίππου αναφέρει συγκεκριμένα:

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι από «ντου» των οπαδών των φιλοξενούμενων, ο Δημήτρης Αναστασίου τραυματίστηκε από χτύπημα που δέχθηκε στα πλευρά, ενώ βρίσκονταν στην είσοδο και έκοβε τα εισιτήρια του αγώνα. Στην συνέχεια το μέλος της οικογένειας του Φιλίππου, διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου ευτυχώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε, δεν έδειξαν κάτι σοβαρό και άπαντες στο τμήμα του εύχονται “περαστικά”.

Παράλληλα στην αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε, ο γενικός αρχηγός της ομάδας μας, έχασε τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει από τα εισιτήρια που είχαν κοπεί μέχρι εκείνη την ώρα, ενώ φεύγοντας οι φίλοι του Παναθηναϊκού, πήραν από το καλάθι του ΔΑΚ «Δ. Βικέλας» και πέντε μπάλες, ως… σουβενίρ.

Αξίζει να σημειωθεί δε πως ο κόσμος των “ερυθρόλευκων της Βέροιας” που περίμενε πως και πως να χειροκροτήσει την ομάδα του και να απολαύσει θέαμα υψηλού επιπέδου κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, δεν κατάφεραν ποτέ να προσεγγίσουν το κλειστό στο Μακροχώρι, καθώς τα μπλόκα που είχαν στήσει, με το ξέσπασμα των πρώτων επεισοδίων,  οι αστυνομικές δυνάμεις στις γραμμές του τρένου, τους εμπόδισαν να φτάσουν στο γήπεδο.

Ο μεγάλος αριθμός των φιλάθλων σε συνδυασμό με τις ζημίες που προκλήθηκαν νωρίτερα στο Μακροχώρι και το “ντου” στο γήπεδο, επέτεινε τα μέτρα και τις αστυνομικές δυνάμεις της Ημαθίας ενίσχυσαν αστυνομικοί από Πιερία και Θεσσαλονίκη και κλούβα των ΜΑΤ. Παρών και συντονιστής των δυνάμεων ήταν ο Διευθυντής της Δ.Α. Ημαθίας, ταξίαρχος Γεώργιος Αδαμίδης, ενώ επιστρατεύθηκαν και πολλοί αστυνομικοί και αξιωματικοί εκτός υπηρεσίας. 

Χάρη στην κινητοποίηση μετά το τέλος του αγώνα δεν προκλήθηκαν επεισόδια, καθώς οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού (και οι ελάχιστοι μεταξύ τους θερμοκέφαλοι) περιορίστηκαν αρχικά από την Αστυνομία στον χώρο στάθμευσης και στη συνέχεια όλα τα ΙΧ σε πομπή και συνοδεία περιπολικών έφυγαν από το Μακροχώρι, πέρασαν από τον Περιφερειακό της Βέροιας και κατευθύνθηκαν προς την Εγνατία Οδό. 

Ώσπου να γίνει η αποχώρηση δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές ΙΧ προς το Μακροχώρι και προς Βέροια, ενώ λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια διερχόμενοι πολίτες με 2-3 φιλάθλους, λόγω της όλης καθυστέρησης μέχρι να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία

Ωστόσο, η… περιπέτεια δεν τελείωσε, καθώς στην έξοδο προς Εγνατία Οδό, στον κόμβο Βέροιας σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα μεταξύ οχημάτων που μετείχαν στο κομβόι, με αποτέλεσμα να κλείσει και πάλι ο δρόμος (προς έξοδο Εγνατίας – ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και Βεργίνα). Μετά από μισή ώρα περίπου ο δρόμος άνοιξε και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πήραν τον δρόμο της επιστροφής… 

Για την ιστορία, η ομάδα του Φιλίππου Βέροιας έχασε από τον Παναθηναϊκό με 0-3 σετ, από τα οποία τα 2 πρώτα τα έχασε σχετικά εύκολα, ενώ στο 3ο σετ ο Φίλιππος πάλεψε… πόντο – πόντο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε να το πάρει και να συνεχίσει…

Βίντεο από την αποχώρηση των φιλάθλων του ΠΑΟ:

ΔΑΚ “Δ. Βικέλας” – Μακροχώρι

Κόμβος Βέροιας Εγνατίας Οδού – Δρόμος προς Βεργίνα

 

  

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή