Αρχική Ροή Ειδήσεων Μήνυμα του Δημάρχου Βέροιας για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης

Μήνυμα του Δημάρχου Βέροιας για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης: Ο φετινός εορτασμός της 109ης Επετείου Απελευθέρωσης της Βέροιας από τον τουρκικό ζυγό και η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα μας υπενθυμίζει την αυτοθυσία των ελευθερωτών της πόλης μας, τον ηρωισμό και το σθένος τους να πολεμήσουν για αξίες και ιδανικά όπως η ελεύθερη πατρίδα και η ομοψυχία των Ελλήνων.

Το αίσθημα συγκίνησης και υπερηφάνειας για τις θυσίες των προγόνων μας που προσέφεραν την ελεύθερη γη της Μακεδονίας παραμένει αναλλοίωτο στην πάροδο των ετών. Εμείς ως Έλληνες οφείλουμε να θυμόμαστε να τιμούμε και να μεταλαμπαδεύουμε την ιστορία στις επόμενες γενιές.

Ο ελάχιστος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους νεκρούς ήρωες στις φετινές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με βάση τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας, αποτελεί διδαχή για πίστη, επιμονή και αίσθημα αγωνιστικότητας ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις της εποχής μας.   

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Βέροια. Μια μέρα τιμής και μνήμης σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι η Μακεδονία μας ελεύθερη, για να είμαστε όλοι εμείς ελεύθεροι. Το μήνυμα που εκπέμπεται και φέτος είναι σημαντικό, σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον γύρω μας.  Η συνεννόηση κι η συνοχή έχει αποδείξει ιστορικά ότι βοηθά στο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας. Είμαι σίγουρος ότι με πίστη στο στόχο και με ενότητα θα τα καταφέρουμε. 

Χρόνια πολλά σε όλους τους δημότες της Βέροιας.

Ο Δήμαρχος Βέροιας

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή