ΔΤ: Με αισιοδοξία, πολύ όρεξη για παιχνίδι, με άφθονη προσκοπική περιπέτεια και φυσικά με τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς 2021-2022 από το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Συνοπτικά σας παραθέτουμε τις μέχρι τώρα δραστηριότητές των τμημάτων μας.

Η 5η Αγέλη Λυκοπούλων πραγματοποίησε ήδη 3 εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις με κύριο στόχο την γνωριμία των παιδιών με παραδοσιακές γειτονιές της πόλης μας και παιχνίδια παλαιότερων εποχών. Έτσι λοιπόν τα Λυκόπουλα είχανε την ευκαιρία να αναβιώσουν τα παλιά παιχνίδια της «γειτονιάς» στις συνοικίες της Κυρριώτισσας και της Μπαρμπούτας και να διασκεδάσουν με παιχνίδια όπως κουτσό, μήλα, κρυφτό και πολλά ακόμα άγνωστα στα νέα παιδιά παιχνίδια αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο την δημιουργικότητα και την φαντασία τους και μαθαίνοντας παράλληλα την ομαδικότητα μέσα από το παιχνίδι.

Η 5η Ομάδα Προσκόπων το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποίησε την πρώτη της διήμερη εκδρομή για τη νέα χρονιά στο Κομνήνιο. Ακολουθώντας πίστα όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού και έχοντας δείξει τα αρνητικα αποτέλεσμα των self /rapid test μας, μαζέψαμε τα πράγματα μας και όλη την θετική μας ενέργεια και ξεκινήσαμε μια εξόρμηση η οποία σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη. Το πρόγραμμα μας είχε αρκετές αθλοπαιδιές, ζωηρά παιχνίδια, παιχνίδια δεξιοτήτων κλπ. Έτσι αφού παίξαμε και τρέξαμε στο τέλος της πρώτης ημέρας ακολούθησε ένα ενωμοτιακό μαγείρεμα όπου οι ενωμοτίες συνεργάστηκαν άψογα και έφτιαξαν το βραδινό για όλα τα μέλη της εκδρομής. Έπειτα ακολούθησε ένα βραδινό παιχνίδι όπου η ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με το Επιτελείο της εκδρομής και τα μέλη του δικτύου του Συστήματός μας…όπου διαγωνίστηκαν στην παντομίμα, στο γνωστό παιχνίδι “κάνε μου λιγάκι ντου”, στο πες το με μια λέξη και σε ένα παιχνίδι παραλλαγή του επιτραπέζιου ταμπού… Έτσι παίζοντας γύρω από την φωτιά και τραγουδώντας Προσκοπικά τραγούδια στην κιθάρα τελείωσε όμορφα η βραδιά μας… Ή έτσι πίστευαν τουλάχιστον οι πρόσκοποι… Ένας τσακωμός, μια απαγωγή και 2 γράμματα ήταν τα σημάδια που δόθηκαν στα παιδιά για να καταλάβουν ότι ξεκινούσε ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια.. Το νυχτερινό!!! Η επόμενη μέρα είχε μια μικρή πορεία μέσα στο χωριό, αρκετό παιχνίδι, ομαδικό μαγείρεμα και τέλος μια δράση προσφοράς στο χώρο. Η εκδρομή αυτή ήταν σίγουρα κάτι που χρειαζόμασταν όλοι αφού θυμηθήκαμε την προσκοπική ζωή στη φύση!!

Το 5ο Προσκοπικό Δίκτυο ξεκίνησε την καινούργια χρονιά με την πραγματοποίηση μιας διήμερης εκδρομής, στο κοντινό μας Κομνήνιο το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου. Κατά το διήμερο αυτό πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ολομέλεια του τμήματος, μια Ολομέλεια γνωριμίας αλλά και προγραμματισμού δράσεων. Τα μέλη του ΠΔ είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την φύση, να εξασκήσουν τις Προσκοπικές τους γνώσεις, να διασκεδάσουν σαν μικρά παιδιά και να έρθουν σε επαφή με τα άλογα κάνοντας μάθημα ιππασίας στο ράντσο με άλογα Argy’s Art Saddles and Tack. Συνεχίζουμε με (Π)ερισσότερες (Δ)ράσεις και συνεργασίες. 

Τέλος το 5ο Σύστημα Πρόσκοπων Βέροιας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά για τις επιτυχημένες δράσεις 

Τους γονείς των Λυκοπούλων & Προσκόπων μας για την εμπιστοσύνη τους.

 Τον Πρόεδρο Κοινότητας Κομνηνίου 

Την εταιρεία Argy Art του κ.Αργύρη Μπουρντένα και ιδιαίτερα τον κ. Βασίλη Μπουρντένα.

Την αρχηγό και τον υπαρχηγό της εκδρομής 5ης Ομάδας κ. Τσιφινδάρη Γεωργία και κ. Βουγιούκα Ανδρέα αντίστοιχα. 

Τον αρχηγό της εκδρομής Προσκοπικού Δικτύου κ. Μπλατσιώτη Ιωάννη (Ωρίωνα). 

«Εάν ενδιαφέρεστε τα παιδιά σας να έρθουν σε αυτή την μεγάλη παρέα». Η εστία του 5ου Συστήματος Ποσκόπων βρίσκεται στην οδό Γοργοποτάμου 7 & Κολοκοτρώνη γωνία (Περιοχή Ωρολογίου έναντι πλαϊνής εισόδου πρώην Δημοτικού Τσαλέρα). 

Οι ώρες συγκεντρώσεων των τμημάτων είναι κάθε Σάββατο: 

Η Αγέλη Λυκοπούλων (7-11 ετών) στις 11:30-13:00πμ.

Η Ομάδα Προσκόπων (11-15 ετών) στις 17:30-19:00μμ. 

Η Κοινότητα Ανιχνευτών (15-18 ετών) στις 19:00-20:00μμ. 

Το Προσκοπικό Δίκτυο (ενήλικα μέλη 18-26 ετών) κατόπιν συνεννόησης. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942434179 Σας περιμένουμε !!! 

Παντελίδης Ανέστης

 Αρχηγός 5ου Σ.Π.Βεροίας

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή