Η είδηση υποτροπής της υγείας της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, γεγονός που την οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος,  αιφνιδίασε το σύνολο του πολιτικού κόσμου, και όχι μόνο.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης» ανέφερε η κα Γεννηματά, στη δήλωσή της, το απόγευμα της Τρίτης (12/10/2021).

Αξιοπρεπής και ανθρώπινη στάση από Ανδρουλάκη, Λοβέρδο, Καστανίδη

«Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», έγραψε ο συνυποψήφιος της Φώφης Γεννηματά στην «κούρσα» της ηγεσίας του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος» σχολίασε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την ανακοίνωση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

«Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o Χάρης Καστανίδης.

Μηνύματα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά είχε την Τρίτη (12/10) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το πρωί της Τετάρτης μετέβη στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται για να της ευχηθεί προσωπικά.

«Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή» έγραψε στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την Φώφη Γεννηματά συνομίλησε τηλεφωνικά και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει», έκανε γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε επίσης ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας: «Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη. Με εκτίμηση, Δημήτρης Κουτσούμπας».

Περαστικά ευχήθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης: «Απ΄όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά. Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Πέραν των πολιτικών αρχηγών, πλήθος πολιτικών στελεχών, αλλά και πολιτών συμπαραστέκονται στον αγώνα της Φώφης Γεννηματά. 

//

Πηγή