Άποψη, του Ηλία Μαυρόπουλου:

Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί πως θα ήταν σήμερα η καθημερινότητά μας χωρίς τα τεράστια βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο τομέα της παροχής ψηφιακών υπηρεσιών τόσο σε επαγγελματικό, κυβερνητικό όσο και ψυχαγωγικό επίπεδο;

Για τους νεότερους σχεδόν αδύνατο ενώ για τους μεγαλύτερους θα ξυπνήσουν μνήμες από ατελείωτες ουρές αναμονής μπροστά σε κάποιο γραφείο, ατελείωτη γραφειοκρατία και αποξενωμένες σχέσεις πολίτη -Κράτους.

Η Βέροια, ευτυχώς, δεν έμεινε αμέτοχη σε αυτή τη μετεξέλιξη. Επειδή συχνά όλοι θεωρούμε δεδομένα πολλά πράγματα καλό είναι να σταματάμε και να κοιτάμε τι έχει γίνει.

Αξίζει λοιπόν αρχικά να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Βέροιας, παρέχει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, δωρεάν wifi σε 5 σημεία ενδιαφέροντος.

Έχει διαμορφώσει μια πολύ ελκυστική, φιλική και χρήσιμη ιστοσελίδα,  η οποία παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την οργάνωση του Δήμου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. 

Ενώ και το τουριστικό portal “Discover Veria”, αποτελεί ένα πραγματικό ψηφιακό κόσμημα το οποίο καλύπτει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, προβάλλοντας όλα τα αξιοθέατα της περιοχής μας.

Τέλος, η νέα εφαρμογή (app για Android και ios) “Δήμος Βέροιας”, που ξεκίνησε την λειτουργία του φέτος, έφερε τον δημότη ακόμα πιο κοντά με το Δήμο Βέροιας και τη διαδικασία παροχής ψηφιακών υπηρεσιών πιο εύκολη από ποτέ. Η εν λόγω εφαρμογή δίνει επιπλέον την δυνατότητα για συνεχή προσθήκη νέων δυνατοτήτων, όπως η πρόσφατη “e-αιτήματα” όπου οι δημότες που εντοπίζουν κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου ή στο δημόσιο χώρο μπορούν να το αναφέρουν εύκολα και άμεσα.

Αξίζει πραγματικά μια επίσκεψη όλων μας σ’αυτές τις ιστοσελίδες και εφαρμογές, όχι μόνο για να μάθουμε τις δυνατότητές τους αλλά το κυριότερο, γιατί θα κάνουν τη δική μας καθημερινότητά καλύτερη αν τις αξιοποιήσουμε σωστά.  

Ηλίας Γ. Μαυρόπουλος

//

Πηγή