ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΣΤΙΣ 6 μμ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν δεχόμαστε στην Τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας:

Το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα αφού τα ενοίκια, τα τιμολόγια νερού, του ηλεκτρικού , του τηλεφώνου και του internet, τα εισιτήρια των συγκοινωνιών, το ψωμί το γάλα και όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα, την στιγμή που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες βουλιάζουν στα χρέη. 

Να δουλεύουμε με μισθούς πείνας χωρίς Συλλογικές συμβάσεις και χωρίς σταθερή δουλειά. 

Ο χειμώνας έρχεται και  τα λαϊκά νοικοκυριά  απειλούνται απ’ την εκτίναξη των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας που συντελεί σημαντικά στο κύμα ακρίβειας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα ακολουθεί, για να προχωρήσει ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ με την πώληση του 17% των μετοχών, την ίδια διαδικασία που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών.

Πραγματικός λόγος είναι  η ανάγκη των επιχειρηματικών ομίλων να μετατρέψουν  την ηλεκτρική ενέργεια σε πεδίο ιδιωτικών επενδύσεων για να βρουν κερδοφόρο διέξοδο τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια τους. 

Τη στιγμή που χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα μέσα στο καταχείμωνο οι « πράσινες μπίζνες» δίνουν και παίρνουν σε όλη τη χώρα  και στο νομό μας. 

Την ώρα που τα τιμολόγια της ΔΕΗ εκτινάσσονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι βρίσκουν την ευκαιρία για επενδύσεις , γεμίζοντας τη χώρα και τα βουνά μας με ανεμογεννήτριες οι οποίες ούτε φθηνό ρεύμα θα εξασφαλίσουν για το λαό , ούτε το περιβάλλον θα προφυλάξουν!

Καλούμε τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους , το λαό της πόλης σε αγώνα και διεκδίκηση για:

– Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος. 

– Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. 

– Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις. 

– Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. 

 

//

Πηγή