Έξω από το κύπελλο Ελλάδος βρέθηκε η Βέροια. Την Κυριακή (26/9/2021) το απόγευμα ηττήθηκε από την Καρδίτσα με 0-1 στην παράταση και έμεινε έξω από την συνέχεια του θεσμού. Το ματς ήταν αμφίρροπο και έδειχνε ότι θα οδηγηθεί στα πέναλτι αλλά λίγο πριν το φινάλε της παράτασης η Καρδίτσα σκόραρε.

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο και ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Η Βέροια ήταν πιο απειλητική αλλά η Καρδίτσα είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία. Η Βέροια μπήκε στο ματς απειλητικά και στο 8’ είχε σουτ του Γαβριηλίδη έξω από την περιοχή που κατέληξε άουτ. Στο 14’ ο Μπαϊντού έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μπλέτσας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι αλλά δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα.

Η Καρδίτσα μετά το 20λεπτο άρχισε να πλησιάζει την περιοχή της Βέροιας με αξιώσεις. Στο 21’ έγινε μπαλιά – τρύπα για τον Μπραμπίλια αλλά ο Βελλίδης διάβασε την φάση, βγήκε και μπλόκαρε στα πόδια του αντιπάλου επιθετικού. Στο 25’ η Καρδίτσα έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της. Μετά από σέντρα, στην καρδιά της άμυνας της Βέροιας πετάχτηκε ο Μπιανκόνι, έπιασε την κοντινή κεφαλιά αλλά ο Βελλίδης απόκρουσε ενστικτωδώς με το χέρι.

Πολύ καλή στιγμή είχε και η Βέροια στο 36’. Ο Μπουκουβάλας έκανε την σέντρα, ο Γαβριηλίδης έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε η δύναμη και όχι η τεχνική. Αρκετά λάθη και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα έριξαν την ποιότητα του αγώνα. Η Βέροια δεν κατάφερε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα ενώ η Καρδίτσα επιχείρησε πολλές φορές να βγάλει αντεπίθεση αλλά δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειές της.

Έτσι το παιχνίδι έφτασε στο φινάλε του 45λεπτου της αναμέτρησης. χωρίς σημαντικές φάσεις στις δυο περιοχές και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση, στο 94’, η Καρδίτσα βγήκε στην αντεπίθεση, ο Κουτσιανικούλης μπήκε στην περιοχή αλλά την τελευταία στιγμή ο Μπουκουβάλας έβαλε την προβολή και μπλόκαρε το σουτ του αντιπάλου του.

Στο 101′ ο Φοφανά έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Πασάς έπιασε μια σκαστή κεφαλιά από καλή θέση όμως ο Γκέκας απόκρουσε.

Στο 119′ η Καρδίτσα έφτασε στο γκολ, με κοντινή κεφαλιά του Γκίνη μετά από κεφάλια γέμισμα του Κοτσώνη. 

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Χατζηνάκος, Τσιακίρης)

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (61’ Οικονόμου), Μπλέτσας, Γαβριηλίδης, Πασάς, Ορφανίδης (65’ Γιακουμάκης), Μπαϊντού (90’ Φοφανά).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Γκέκας, Γκόλιας, Γκουγκούδης (67’ Γκίνης), Καρανίκας, Σταμόπουλος, Λαρρέα, Λαγός (105′ Κοτσώνης), Πολίτης (67’ Κουτσιανικούλης), Μπενγκόα (90’ Αθανασιάδης), Μπιανκόνι (90+ Ξέρρας), Μπραμπίγια (91’ Λώττας).

//

Πηγή