Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, φίλων των εναλλακτικών μέσων μετακίνησης.

Στόχος της Εβδομάδας Κινητικότητας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή χιλιάδων ευρωπαϊκών πόλεων, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας, της σωματικής άσκησης και της προώθησης εναλλακτικών και συνεργατικών τρόπων μετακίνησης.

Από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με την Τροχαία Βέροιας πραγματοποίησε δράσεις στις αυλές τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων: 7ο, 8ο, 1ο και 6ο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κυκλοφοριακής αγωγής με κώνους, κορδέλες και παιχνίδια γνωριμίας με τον Κ.Ο.Κ. Παράλληλα το κλιμάκιο της Τροχαίας παρουσίασε στα παιδιά γυαλιά προσοµοίωσης κατανάλωσης αλκοόλ και γυαλιά προσοµοίωσης κούρασης/υπνηλίας.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκπαιδευτικές δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών 6-8 ετών σχετικά με το περιβάλλον και τους ορθούς τρόπους μετακίνησης. Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στις 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο νέο υπαίθριο αναγνωστήριο. Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης τον χώρο, συνομίλησε με παιδιά και παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παράλληλα με την παρουσίαση του ποδήλατου που κατασκεύασε η Ομάδα Τεχνολογίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Στη δράση του Τμήματος Τουρισμού Δήμου Βέροιας «Γνωρίζω την πόλη μου, περπατώντας»  έξι σχολικά τμήματα μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και δημότες περπάτησαν και περιηγήθηκαν στις γραφικές συνοικίες και τα ιστορικά σημεία της Βέροιας με τη βοήθεια του συνταξιούχου εκπαιδευτικού, Μάκη Δημητράκη, ο οποίος μοιράστηκε τις γνώσεις του για την πόλη με το κοινό.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Fix my Bike”: ΔΩΡΕΑΝ service ποδηλάτου από επαγγελματίες της πόλης. Ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με εταιρίες της πόλης διέθεσε ειδικούς σταθμούς επισκευής ποδηλάτων ενώ οι ενήλικες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν ηλεκτροκίνητο ποδήλατο.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή