Δήλωση της πρώην βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) Φρόσως Καρασαρλίδου: 

Tελικά από τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ των “παροχών” που εξήγγειλε ότι θα μοιράσει ο κ. Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στον λαό, για τους αγρότες δεν έδωσε τίποτε!

Μάταια λοιπόν οι αγρότες περίμεναν την μείωση των φορολογικών συντελεστών και των άλλων επιβαρύνσεων, οι οποίες  όμως παρασχέθηκαν στις προνομιούχες επαγγελματικές τάξεις και όχι σε αυτούς.

Μάταια περίμεναν την μείωση του φόρου του αγροτικού πετρελαίου παραγωγής αλλά αυτό παρέμεινε μόνο προνόμιο των εφοπλιστών.

Μάταια περίμεναν την δέσμευση για τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για την δίκαιη και ορθολογική κάλυψη αλλά και για πλήρη κάλυψη των ζημιών, τώρα που η κλιματική αλλαγή καταστρέφει τα οικογενειακά αγροτικά εισοδήματα αλλά προεισέπραξαν τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ στη Μελίκη  ότι χωρίς αύξηση των εσόδων (ασφαλίστρων) τροποποίηση δεν υπάρχει.

Μάταια περίμεναν να ακούσουν τί θα κάνει η Κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια, τώρα που εξάντλησε μέσα σε ένα χρόνο το μαξιλάρι των 300 εκατομμυρίων ευρώ που συσσωρεύτηκε στα αποθέματα του ΕΛΓΑ τα προηγούμενα δέκα χρόνια.

Μάταια περίμεναν να ακούσουν ότι θα αποκαταστήσει την ίση και δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση των συνεταιρισμένων αγροτών, παίρνοντας μέτρα για την πάταξη της “μαύρης διακίνησης”, την διαφύλαξη του θεσμού του συνεταιριστικού κινήματος αλλά και του υγιούς εμπορίου.

Μάταια περίμεναν οι παραγωγικοί φορείς να μετάσχουν σε οργανωμένες ενημερωτικές συσκέψεις για την ανταλλαγή απόψεων με τους καθ΄ ύλην αρμόδιους υπουργούς.

Και τέλος μάταια περίμεναν εξαγγελίες μέτρων οικονομικής στήριξης, οι συνεταιρισμοί αλλά και οι επιχειρήσεις ροδάκινου, που επλήγησαν από την μείωση της αγροτικής παραγωγής λόγω των φετινών θεομηνιών στην Κεντρική Μακεδονία.

  Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μέτρα εντυπωσιασμού χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και μάλιστα μέτρα που είναι σταγόνα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες του λαού και για τα οποία αμφιβάλλουμε πόσο θα υλοποιηθούν.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι Κυβέρνηση των λίγων, της βιτρίνας και των δημοσίων σχέσεων, της σπατάλης χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, των δανείων που εξασφάλισε η χώρα λόγω COVID 19 από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και των οικονομικών αποθεμάτων που συσσώρευσε η  νοικοκυρεμένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την δίκαιη και ορθή  ανακατανομή υπέρ του Λαού.

Όλα ήταν στημένα για τα τηλεοπτικά πλάνα, για τις φωτογραφίες, για τους μονολόγους και για τις ανώδυνες και μη παραγωγικές συναντήσεις.

Αυτή ήταν και αυτή παραμένει η Νέα Δημοκρατία.

ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ

//

Πηγή