Δελτίο Τύπου από Δ. Νάουσας: Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής  κ. Μαργαρίτη Σχοινά υποδέχτηκε σήμερα (Κυριακή 29.08.2021) στο γραφείο του στο δημαρχείο ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας.

Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα  θετικό κλίμα,  ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι είναι μεγάλη  τιμή και χαρά  που ο κ. Σχοινάς επισκέφθηκε τη  Νάουσα, καθώς και ότι αποτελεί μεγάλο  πλεονέκτημα για τη χώρα μας που έχουμε έναν Έλληνα Αντιπρόεδρο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε τη Νάουσα «δυναμική Μητρόπολη του ελληνικού βορρά» που παρουσιάζει, όπως είπε,  προοπτική ανάπτυξης και έχει να ωφεληθεί σε  πολλούς τομείς από ευρωπαϊκά προγράμματα στο μεταπανδημιακό τοπίο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες  για την αναπτυξιακή του πορεία. 

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση ο κ. Καρανικόλας ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προσπάθεια της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών «εργαλείων» και προγραμμάτων από την Πολιτεία. Επίσης, ο δήμαρχος έθεσε εκτενώς μια σειρά ζητημάτων στον κ. Σχοινά που αφορούν τον Δήμο, επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Στη συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας  κ. Βασίλης Τζουβάρας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εξωστρέφειας κ. Δώρα Μπαλτατζίδου, η  Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  κ.  Στέλλα Αραμπατζή και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Γιώργος Τασιώνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφθηκε σήμερα τη Νάουσα ως επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής στο Θερινό Σχολείο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που διοργανώνει  στη Σχολή Αριστοτέλους (Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021)  το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή