Μία ακόμη δύσκολη χρονιά ολοκληρώθηκε για δεκάδες μαθητές του νομού μας με την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες που με κόπο και πολύ διάβασμα έκαναν πραγματικότητα τα όνειρά τους. 

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν, που δεν είχαν το επιθυμητό́ αποτέλεσμα, παρότι προσπάθησαν. Δεν πρέπει όμως να απογοητεύονται. Η εμπειρία που απέκτησαν θα τους δώσει νέα δύναμη για την επίτευξη του επόμενου στόχου τους.

Η σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ έρχεται ωστόσο να καταγράψει τις καταστροφικές συνέπειες των αλλαγών που προώθησε η κυβέρνηση της ΝΔ στο χώρο της εκπαίδευσης, όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες μαθητές εκτός πανεπιστημίων. 

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Από τους 103.000 υποψήφιους, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπήκαν περίπου 63.000. Περίπου 40.000 μαθητές που έδωσαν εξετάσεις βρέθηκαν εκτός ΑΕΙ. Περισσότεροι από 22.000 υποψήφιοι των ΓΕΛ δεν έκαναν μηχανογραφικό εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποκλείστηκαν από τις σχολές προτίμησής τους μέσα από το εκρηκτικό “κοκτέιλ” της ΕΒΕ και των ειδικών μαθημάτων.

Είναι φανερό ποιους ευνοεί η πολιτική αυτή. Τους ιδιοκτήτες κολεγίων και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που εξυπηρετεί ο πρωθυπουργός. Ένας πρωθυπουργός που δεν ενδιαφέρεται για τα ελληνικά πανεπιστήμια, δεν ενδιαφέρεται για τον απλό λαό, αλλά για το πως θα συνοδεύσει την κόρη

του για σπουδές στην Αμερική.

Ναι, είναι ταξικό και το ζήτημα των σπουδών!

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή