Δελτίο Τύπου από Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας: Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς είναι για όλες τις οικογένειες είναι  ένας επιπλέον πονοκέφαλος στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Πόσο μάλλον για τις άπορες οικογένειες  που η διαβίωση τους βασίζεται για τις περισσότερες στα επιδόματα πρόνοιας.

Αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα χρήματα που χρειάζονται για τις σχολικές ανάγκες των παιδιών τους, ανάγκες που όμως κάθε χρόνο αυξάνονται και κάνουν τους μαθητές των οικογενειών αυτών να αισθάνονται μειονεκτικά απέναντι στους συμμαθητές τους. 

Ο Όμιλος προστασίας παιδιού  Βέροιας έχοντας βρεθεί από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του στο πλευρό των οικογενειών αυτών και των παιδιών τους, δεν θα μπορούσε να μην λάβει υπόψη του και να μην κάνει κάτι για τις ανάγκες αυτές. 

Όπως τα προηγούμενα χρόνια κάθε ξεκίνημα σχολικής σεζόν διοργανώνει και φέτος  συγκέντρωση σχολικών ειδών, καλώντας τους συμπολίτεςμας να βοηθήσουν σε αυτή τη προσπάθεια που θα γίνει, κάνοντας τα παιδιά των οικογενειών αυτών να αισθανθούν χαρούμενα και ισότιμα απέναντι στους συμμαθητές τους.

Η συγκέντρωση σχολικών ειδών θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου από την 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021  και θα κρατήσει όσες μέρες χρειαστεί προκειμένου να μαζευτούν όσο περισσότερα σχολικά είδη γίνονται , ώστε μαζί με αυτά να αυξηθούν και τα χαμόγελα των παιδιών.

Γίνε και εσύ μέρος αυτής της αλυσίδας, αυτής της προσπάθειας γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να ξεκινήσουν με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη νέα σχολική χρονιά!

Για τις κοινωνίες της ελπίδας.

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

Σχολικές τσάντες δημοτικού – γυμνασίου- λυκείου. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

Κασετίνες

Τετράδια 3-4 θεμάτων

Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)

Κηρομπογιές

Μπλοκ ζωγραφικής

Μαρκαδόρους – Ξυλομπογιές

Μολύβια

Φακέλους με λάστιχο, Χαρτί Α4

Κόλλες (στικ και υγρές),

Πλαστελίνες

Ψαλιδάκια

Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.)

Στυλό, Γόμες, Ξύστρες

//

Πηγή