Επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη έστειλε ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών – Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, σχετικά με φαινόμενα παράνομης συγκομιδής ακτινιδιών. 

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και στον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, αναφέρεται:

Προς

Αντιπεριφερειάρχη  ΠΕ Ημαθίας

κ Καλαϊτζίδη Κωνσταντίνο

κοινοποίηση   Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πέλλας 

κ Τζαμτζή Ιορδάνη                                                                                         

                                                                                                 

ΒΕΡΟΙΑ, 25/8/2021

ΘΕΜΑ : ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ 

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

μας ενημέρωσαν οι συνεταιρισμοί και μέλη μας ότι κόπηκαν παράνομα ακτινίδια τα οποία στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εξαγωγή. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή σύμφωνα με καταγγελίες φορτία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση χώρες της Μέσης Ανατολής,  όπως και άλλα φορτία τα οποία κατευθύνονται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. 

Επειδή αυτού του είδους οι εμπορικές πρακτικές είναι κατ΄ αρχήν παράνομες και κατά δεύτερο λόγο θίγουν τα έννομα συμφέροντα των συνεταιρισμών- μελών μας καθώς και των αγροτών -μελών μας  ζητάμε να πάρετε άμεσα μέτρα κατά εκείνων των εξαγωγέων που προβαίνουν σε αυτές τις πρακτικές καθώς επίσης να ελεγχθούν από την αρμόδια διεύθυνση συγκομισθέντες οπωρώνες ακτινιδίων. Eπίσης υπάρχουν υπόνοιες ότι οι Υπηρεσίες εκτελούν πλημμελώς τους ελέγχους και κατ΄ουσία συγκαλύπτουν τις ως άνω παράνομες ενέργειες. Καθιστούμε εσάς και την Υπηρεσία σας υπεύθυνους για την εφαρμογή του νόμου. 

Με εκτίμηση

Γιαννακάκης Χρήστος 

 Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή