Με 25 ψήφους υπέρ (24 από τους δημοτικούς συμβούλους Βέροιας και 1 από τον πρόεδρο της Κοινότητας Βέροιας) το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ενέκρινε την αγορά του οικοπέδου του πρώην σχολείου Τσαλέρα στη Βέροια, το βράδυ της Δευτέρας 23 Αυγούστου 2021. 

Το θέμα επανήλθε μετά την οριακή και μη επαρκή τελικά πλειοψηφία που είχε πάρει η έγκριση της αγοράς στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις Βοργιαζίδη, Μπατσαρά και Τσανακτσίδη, κατά και λευκό τα μέλη της παράταξης Παυλίδη και κατά η “Λαϊκή Συσπείρωση”. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, από την πλευρά της συνδιοίκησης υπήρξε επιχειρηματολογία υπέρ της αγοράς, θεωρώντας την συμφέρουσα για τον Δήμο και οι περισσότερη συνέδεσαν την αγορά αυτή με την σχεδιαζόμενη ανταλλαγή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας (εκ μέρους του Δήμου) με το Δημαρχείο (που ανήκει στην Μητρόπολη). 

Αποστάσεις από αυτή την λογική, θεωρώντας την αγορά αυτόνομη, πήρε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, ο οποίος σημείωσε πως αν και όποτε έρθει το θέμα προς συζήτηση το θέμα της ανταλλαγής θα εξεταστεί ξεχωριστά.

Από την πλευρά της μειοψηφίας, ο Παύλος Παυλίδης τόνισε για ακόμη μια φορά ότι θα έπρεπε να γίνει καλύτερη διαπραγμάτευση και έρευνα, ενώ μίλησε μια για μη διαφανείς διαδικασίες από την στιγμή που δεν γίνεται δεκτό το αίτημά του για διαπαραταξιακή επιτροπή που θα εξέταζε το θέμα. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή